Bianca & Aapo Ensemble: meie muusika loob intiimsuse ja õrnuse atmosfääri | Muusika

2293824hb91ct24

Tere tulemast Bianca & Aapo ansambli maagilisse maailma! Nende muusika loob unikaalse intiimsuse ja õrnuse atmosfääri, mis haarab kuulaja otse südamesse. Ansambli sügavad meloodiad ja hingestatud esitused viivad sind emotsionaalsele teekonnale, kus igal noodil on oma lugu rääkida. Olles üks Eesti andekamaid muusikalisi kooslusi, ei jäta Bianca & Aapo Ensemble kedagi ükskõikseks. Laske end nende kaunil muusikal kaasa kanda ja avastage uus maailm helide võlusid.

Rütmimuusikafestivalil TUJA 2024 astub tänavu lavale kaheksa koosseisu, sealhulgas rahvusvaheline Bianca & Aapo Ensemble, mis sai alguse kodumaisest heliloojast Bianca Rantalast ja soome muusikust Aapo-Matti Puhakast. Koosseis lubab publikut võluda kvaliteetsete arranžeeringute, oskusliku kitarrimängu ning kokkusulanduvate lauluhäältega, luues erilise ja õrna atmosfääri.

Kui pikalt olete koos mänginud ja kuidas kokku saite?

Sellises koosseisus on meie ansambel üsna värske, kuigi Aapo-Matti Puhakka ja Petri Kuusela on koos mänginud juba 13 aastat ja Bianca Rantala ning Aapo viimased 3 aastat. Võrumaalt pärit arranžeerijana toimetav Bianca kohtas Oulust pärit muusik-produtsenti Aapo-Mattit läbi ühiste tuttavate, peale mida nende koostöö on kandnud vilja mitmete eri projektide näol nii Soomes kui Eestis. Ka omanäoline ja meisterlik kitarrist-produtsent Petri Kuusela on pärit Oulust ja on eeskujuks mitmetele nii Soome kui Eesti kitarristidele eelkõige oma slaidi-tehnika poolest. 

Keelpillikvartetiga (juhiks Fred Heinoja) oleme koos salvestanud viimase paari aasta jooksul ja TUJA-l saavad olema meie esimesed kontserdid antud liikmetega, kelleks on suurepärased Bibi Ladva, Greta Liset Ruben, Kaisa Koger ja Fred Heinoja.

Kes on teie suurimad muusikalised eeskujud?

Kõigil on omad, kuid väga erinevad ja usun, et see teeb meie muusikast omanäolise. Esile tõusid Blake Mills, Lianne Las Havas, Jordan Rakei jne

Loe rohkem:  SEPT: meie muusika on erilist kogemust otsivatele melomaanidele | Muusika

Millest on teie looming inspireeritud?

Looming on siiani veel Bianca Rantala ja Aapo-Matti Puhakka sulest ja inspiratsiooniallikaks on mõlemale elu ilud ja valud, armastus, vaimne tervis, inimese haprus.

Kellele on teie muusika mõeldud?

Meie muusika on mõeldud kõigile, kellele meeldib vokaalmuusika ja mitmehäälsus, õrnus ja keelpillid, kitarrid ja helimüha. Enamik kavast on praegu inglisekeelne, kuid kavast leidub ka näiteks paar eestikeelset lugu.

Mis on teie praegused suurimad unistused – kuhu tahaks koosseisuna jõuda, mida teha, kellega koostööd teha?

Unistusena oleks teha lähiaastate jooksul mõned albumid ja anda palju kontserte sellise erilise koosseisuga. Usume, et antud formaat, milles muusika elab ja voolab, ega pole sõltuv trummidest, loob intiimsuse ja õrnuseatmosfääri, mis võiks meeldida inimestele.

Mida võib oodata teie TUJA kontsertidelt?

Oodata võib ilusat muusikat, lugude jutustamist, kvaliteetseid arranžeeringuid ja oskuslikku kitarriatmosfääri ning kokkusulanduvaid lauluhääli.

Lõpetuseks jagage lugejatele mõned muusikalised soovitused, mida ise hetkel palju kuulate.

Igihaljas Lianne La Havas ja lugu “Lost and Found”; lapsepõlvelemmiku Maian Kärmase “Tuigutuled”; meie kitarristi Petri Kuusela sulest tulnud Lanai “Joanna”; Jordan Rakei “Mind’s Eye”.

Bianca & Aapo Ensemble esineb TUJA-l 7. märtsil Viljandis Konservatooriumis ning 9. märtsil Tallinnas Philly Joe’s jazzklubis. Bianca & Aapo Ensemble’s musitseerivad Aapo-Matti Puhakka (vokaal, akustiline kitarr), Bianca Rantala (vokaal, klaver), Petri Kuusela (elektrikitarr, efektid, taustvokaal), Fred Heinoja (viiul), Mia Ruubel (viiul), Kristin Klesment (vioola) ja Bibi-Lotta Ladva (tšello).

Noorte rütmimuusikafestival TUJA toimub tänavu 5.–9. märtsini Tartus, Viljandis, Pärnus ja Tallinnas. Täpsema kavaga saab tutvuda festivali kodulehel.

Kokkuvõttes võib öelda, et Bianca & Aapo Ensemble suudavad oma muusika kaudu luua erakordse intiimsuse ja õrnuse atmosfääri. Nende muusika võlub kuulajaid oma peene ja sügava kõlaga ning pakub imelist elamust nii kontserdil kui ka kuulamisel kodus. Duo suudab täiuslikult ühendada erinevaid muusikastiile ning luua unikaalse helimaailma, mis haarab kuulaja kaasa ja paneb teda unustama kõik argimured. Bianca & Aapo Ensemble on tõeliselt talentikas ja võluv muusikaline duo, kes väärib kindlasti kuulajate tähelepanu ja tunnustust.

Loe rohkem:  Pärt Uusberg: looming on minu rahusti | Muusika

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga