Helen Takkin: see on film sellest, mida armastus inimesega teha võib | Teater

1989245h64cat24

Tallinna Linnateatri uus lavastus “Helen Takkin” toob publikuni sügava ja kaasahaarava loo armastusest ning selle mõjust inimese elule. Lavastus jälgib noore naise elu armastuse keerdkäikudes ning näitab, kuidas armastus võib muuta inimese elu igaveseks. “Helen Takkin” käsitleb universaalseid teemasid, mis puudutavad igaüht meist ning pakub publikule võimaluse emotsionaalseks katarsiseks. Lavastus on täis elutruudust ning sügavaid tundeid, mis panevad kaasa mõtlema ja kaasa elama. See on tõeliselt mõtlemapanev teatrielamus, mida ei tohiks jätta vaatamata.

Esilinastus Anton Hansen Tammsaare romaani ainetel valminud mängufilm “Elu ja armastus”, mis viib meid Irma ja Rudolfi armastusloo keskmesse, andes aegumatutele teemadele tänapäevase vaatepunkti. Läbi nelja peategelase näidatakse erinevat arusaama armastusest ja kuidas need arusaamad põrkuvad.

Režissöör Helen Takkini sõnul pole see tüüpiline armastusfilm, vaid see on film sellest, mida armastus inimestega teha võib.

“Juba raamat räägib kurva loo armastusest, me võtsime psühholoogilise vaatepunkti ja jätsime ilu sealt vähemaks, kuigi see film on endiselt ka väga ilus, aga ma tahtsin näidata just seda, kuidas psühholoogilised negatiivsed käitumismustrid inimese haavatavaks muudavad ja mida nad pikaajaliselt suudavad inimese psüühikaga teha, et ajada neid hulluse piirimaile,” ütles režissöör Helen Takkin.

Rudolfit kehastab Mait Malmsten, Irmat Karolin Jürise. Režissööri sõnul ongi tema jaoks loo peategelane just Irma.

“Seal on kõiksugu erinevaid variatsioone emotsioonidest, seda on väga lahe avastada ja veel toredam on see, et film on üles ehitatud küll neljale põhitegelasele, aga minu peamine mängupartner oli Mait, kellega koos sai otsida ja avastada. See oli väga intiimne ja hoolt täis protsess,” ütles Irma osatäitja Karolin Jürise.

Kinodesse jõuab film 13. veebruaril.

Loe rohkem:  Vanemuise teater korraldab taas gümnasistidele mõeldud kriitikakonkurssi | Teater

Kokkuvõttes võib öelda, et Helen Takkin on andekas filmitegija, kes suudab oma tööga sügavalt puudutada inimeste südameid. Tema võime luua intiimseid ja emotsionaalseid lugusid armastusest ja inimsuhetest on imetlusväärne. “See on film sellest, mida armastus inimesega teha võib” on tugev näide sellest, kuidas film suudab avada inimeste silmad armastuse erinevatele vormidele ja sõnumitele. Takkin suudab lummata oma publikut ja jätta neile sügavaid mõtteid kaasa võtmiseks. Tema töö on kahtlemata oluline panus Eesti filmimaastikule.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga