Kohtla-Nõmmel tantsiti pakast trotsides | Eesti

2256240hbb99t24

Tantsupeod on alati olnud oluline osa Eesti kultuurist, kuid Kohtla-Nõmmel toimunud tantsupidu oli eriline selle poolest, et see toimus pakase ja lumetormi trotsides. Kohalikud tantsijad ja kogukond näitasid üles vaprust ja pühendumust, et tähistada oma kultuuri ja traditsioone, hoolimata ebasoodsatest ilmastikuoludest. See sündmus kajastab eestlaste tugevat sidet oma kultuuriga ning nende võimet ületada takistusi, et jätkata oma pärandi tähistamist.

Ida-Virumaal peeti nädalavahetusel talvist rahvatantsupidu.

Kohtla-Nõmmele Eesti kaevandusmuuseumisse oli pakaselisest ilmast hoolimata rahvatantsu nautima tulnud 900 tantsijat 14 maakonnast ehk kohale ei tulnud vaid hiidlased.

Korraldajate sõnul näitas ootamatult suur osalejate arv, et ka talvel soovivad tantsijad värske õhu käes jalga keerutada.

Kava pani kokku Urve Kilk, päeva juhtis Märt Agu.

Talvepilgari nime all toimunud pidu taaselustas 2005. aastal alanud tuhamägede tantsupidude traditsiooni, mis pärast 13. pidu pandi pausile seitse aastat tagasi.

In conclusion, the event “Kohtla-Nõmmel tantsiti pakast trotsides” in Estonia showcased the resilience and determination of the community to celebrate and enjoy despite the freezing temperatures. The event demonstrated the spirit of unity and togetherness as people came together to dance and have a good time, despite the harsh weather conditions. It is a testament to the Estonian people’s ability to overcome challenges with positivity and strength. This event not only highlighted the love for dance and music but also the strong sense of community in Kohtla-Nõmme. It was a memorable and heartwarming experience that will be remembered for years to come.

Loe rohkem:  Bonnieri preemia läks jagamisele ERR-i ja Delfi ajakirjanike vahel | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga