Minu kultuurielamus | Kai Realo ja Claude Monet | Kunst

2236629h291ct24

Tere tulemast Eestisse! Minu nimi on Kai Realo ning ma olen kunstnik, kes on alati olnud inspireeritud prantsuse impressionistist Claude Monet’ maalidest. Täna tahaksin teiega jagada oma kultuurielamust seoses Moneti kunstiga. Moneti maalid on alati toonud minus esile sügava emotsionaalse kogemuse ning ma olen veendunud, et tema loomingul on ka teisi inimesi samamoodi inspireerinud. Loodan, et saate minu kultuurielamusest osa ning avastate Moneti kunsti sügavama külg.

Kultuurisaate “OP” rubriigis “Minu kultuurielamus” jagas oma muljeid Claude Monet’ loomingust ärijuht Kai Realo.

“Mul õnnestus käia suvel Prantsusmaal Giverny külas Claude Monet’ aias vaatamas kõike seda, mida ta siis tegelikult ikkagi maalis ja kui palju see, mida ta maalis, erines sellest, mida me maalidel näeme. Aeda on püütud hoida samasugusena, nagu ta oli Monet’ ajal. See lillede rohkus on muidugi pöörane,” rääkis Realo, kes käis Givernys augustis ning usub, et juuni lõpus on aed veelgi värvikirevam.

“Selline aed on mõnes mõttes ka inspiratsiooniks ja näiteks, et iga aed ei pea olema selline nagu Kadrioru park, kus kõik on mustris. See lopsakus, taimede omavaheline kooslus, see mängib väga olulist rolli,” ütles ta ning lisas, et erilise vaatamiselamuse pakub ka aias asuv tiik. 

“Ma käin Monet’ liilia-maale vaatamas kõikides linnades, kus neid eksponeeritakse. On nii kihvt mõelda, et erineval kellaajal ja erineva taevaga on need tiigist pildid väga erinevad. Kui sa neid maale tead, mis ta on oma kodus maalinud, siis see mõte, kuidas see võis päriselus välja näha, on hästi põnev,” tõdes Realo.

“Kuna Eesti kliima on, nagu ta on, siis tema pildid tekitavad alati sellise tunde, et kuskil on suvi ja küll ta ükskord ka meieni jõuab. Tema piltidel on see soe tunne, mis tuleb suvega koos. Need värvid ja emotsioonid meeldivad mulle väga,” kiitis ta.

Loe rohkem:  Mare Mikoff: minu puhul on tihtipeale öeldud, et ma teen koledaid asju | Kunst

Kultuurisaade “OP” on ETV eetris neljapäeviti kell 20.

Kai Realo ja Claude Monet’i kunst esindavad kaht erinevat kultuuriperioodi ja kunstisuunda, kuid mõlemad on olulised minu kultuurielamuses. Realo tänapäevane ja emotsionaalne väljendusviis kõnetab mind sügavalt, samas kui Monet’i impressionistlikud maalid avavad mulle uue maailma värvi ja valguse mänguga. Nende kunstiteoste kaudu olen õppinud nägema maailma erinevate silmadega ning hindama kunsti mitmekesisust ja rikkust. Nii Realo kui Monet’i looming on jätnud minu kultuurielamusesse sügava jälje, mis rikastab mind igapäevaselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga