Eesti lugejateni võib peagi jõuda 3000 uut audioraamatut | Kirjandus

2315184h93c9t24

Tere tulemast Eestisse, kus raamatukogude riiulid võivad peagi täieneda lausa 3000 uue audioraamatuga! See tähendab, et õnnelikud lugejad saavad nautida mitmekülgset valikut lugusid erinevatest žanritest ja autoritelt. Audioraamatute populaarsus on kiirelt kasvamas ning nende kättesaadavus on muutumas üha lihtsamaks tänu uutele tehnoloogilistele lahendustele. Olgu sul huvi põnevikke, romantilisi lugusid või filosoofilisi teoseid, Eestis ootavad sind varsti 3000 uut audioraamatut, mis aitavad avastada lugemise võlu täiesti uues vormis.

Rahvusraamatukogu on teinud kirjastajatele kättesaadavaks mitu tuhat näitlejate sisse loetud eestikeelset fonogramm-teost, millest saab valmistada uusi audioraamatuid. Aasta lõpuks jõuavad digikeskkondadesse esimesed 1000 uut audioteost.

“Rahvusraamatukogu eesmärk on tuua rohkem inimesi eesti kultuuri ja kirjanduse juurde,” rõhutas Eesti rahvusraamatukogu teenuste juht Kristel Veimann, kes loodab, et eestikeelse kirjanduse juurde jõuab nüüdsest ka üha enam noori inimesi. “Kirjastajatega koostöös soovime pakkuda kvaliteetseid audioteoseid ja meil on pakkuda enam kui 3000 fonogramm-teost, millest saab teha audioraamatud.” 

“Rahvusraamatukogu panus on kirjastajatele suureks abiks, sest audioraamatute tootmine on kallis. Koostöö tulemusel laieneb audioraamatute valik märgatavalt ning usume, et müük hoogustub,” kinnitas Ain Lausmaa Eesti digiraamatute keskusest. Koostöö rahvusraamatukoguga võimaldab laiendada digiraamatute keskusel valikut aasta lõpuks 1000 teose võrra.  

Koostöö on sai võimalikuks tänu sellele, et pimedate raamatukogust sai 2023. aasta alguses Eesti rahvusraamatukogu osa. Juriidilise staatuse muutus tegi riigiasutusest avalik-õigusliku, mis avas uued võimalused.

Täispikk nimekiri raamatutest on leitav siit.

Kokkuvõttes võib öelda, et Eesti lugejad saavad peagi nautida 3000 uut audioraamatut, mis toovad kirjanduse lähemale ja muudavad lugemiskogemuse veelgi kaasahaaravamaks. Audioraamatud pakuvad mugavust ja mitmekesisust ning võimaldavad inimestel nautida lugemist ka siis, kui neil pole aega või võimalust traditsioonilisi raamatuid lugeda. See on suurepärane uudis kõikidele raamatusõpradele Eestis ja annab neile võimaluse avastada uusi lugusid ning kirjanikke oma igapäevases elus.

Loe rohkem:  Eesti keeles ilmus Garbiel García Márqueze seni avaldamata romaan "Augustis kohtume" | Kirjandus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga