Jõulumäel saab suusatada loodetavasti aprillikuuni | Elu

2304021h5eb7t24

Tere tulemast Jõulumäele – Eesti suurimale ja populaarseimale suusakeskusele! Siin saad nautida suusatamist ning lumemõnusid kuni aprillikuuni. Olgu sul kogemusi või mitte, siin on midagi kõigile – alates rahulikust suusasõidust kuni adrenaliinirohketeni. Lisaks suusatamisele pakub Jõulumägi mitmekülgseid tegevusi ja hubaseid majutusvõimalusi. Nii et haarake oma suusavarustus ja tulge meile külla – me garanteerime unustamatu talveelamuse!

Jõulumäe tervisespordikeskuse juht Eido Tasalain rääkis “Terevisioonis”, et Jõulumäel on avatud kahe ja poole kilomeetrine suusarada ja ka kelgunõlv on all. Tasalain loodab, et vähemalt üks klassikajälg peab ka aprillikuuni vastu.

“Meie õnneks olid jaanuari alguses väga külmad ilmad ja saime ära teha kunstlume. Meil on avatud kuni kahe ja poole kilomeetrine suusarada ja ka kelgunõlv on all. Suusarada on valgustatud iga päev õhtul kella üheksani,” ütles Jõulumäe tervisespordikeskuse juht Eido Tasalain. “Loodame ka, et vähemalt üks klassikajälg peab aprillini vastu.”

Tasalaini sõnul on Jõulumäel nädalavahetusel väga palju suusatajaid ja tööpäeva õhtuti käiakse ka. “Tipphooaeg enam ei ole, aga ei saa ka öelda, et vähe inimesi oleks. Rajal tükke vahelt ära ei ole, rada on kunstlume peal, ega meil siin metsa all looduslikku lund kuskilt võtta enam ei ole, kõik sulas juba veebruari keskel. Ise oleme välja öelnud, et raja sulgeme 1. aprillil, sinnamaani peab rada ilmselt vastu, kui ikka väga palju vihma ei tule. Vihm on kõige suurem sulataja.”

Järgmiseks talveks on Jõulumäel varutud juba kahe kilomeetri jagu lund. “See on praegu talvekorteris saepuru all.”

Jõulumäel saab suusatada loodetavasti aprillikuuni, mis tähendab, et Eesti suusahooaeg kestab kauem kui tavaliselt. See annab suusahuvilistele rohkem võimalusi nautida talispordi harrastamist ning teha viimased sõidud kauni looduse keskel. Jõulumäelt saavad suusata nii algajad kui ka kogenud suusatajad, pakkudes midagi kõigile maitsele. See on suurepärane võimalus aktiivselt aega veeta ning nautida Eesti talve ilu kuni kevadeni.

Loe rohkem:  Kausikook on hea ja lihtne magustoit aastapäeva peolauale | Elu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga