Orban sõidab Trumpile külla | Välismaa

2299029hd7f7t24

Orban sõidab Trumpile külla – see on sündmus, mis on tekitanud suurt elevust nii Ungaris kui ka ülejäänud maailmas. Kahe tugevatoimelise liidri kohtumine on kui pomm, mis võib raputada Euroopa ja Ameerika poliitilist maastikku. Orbani ja Trumpi kohtumisel võib oodata nii pingeid kui ka ootamatuid liitlasi. See on kohtumine, mis võib mõjutada terveid rahvusvahelisi suhteid ning kujundada poliitilist tulevikku. Jääme huviga ootama, milliseid sündmusi ja otsuseid see kohtumine kaasa toob.

Ajaleht The Guardian kirjutab, et Ungari peaminister Viktor Orban sõidab sel nädalal USA-sse, kuid Valge Maja pole talle kutset saatnudki. Orban sõidab hoopis Floridasse ja kohtub seal vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpiga.

Orban sõidab sel nädalal USA-sse, kuid ei pruugi seal kohtuda ühegi Bideni administratsiooni ametnikuga. Reedel kohtub ta aga Floridas Trumpiga, vahendas The Guardian.  

Orbani USA visiiti jälgitakse nüüd tähelepanelikult. Mõned vaatlejad muretsevad, et Orban võib hakata USA-s levitama oma jutupunkte, mida peetakse Kremli-meelseteks. 

Ungari vastuluure endine ametnik Peter Buda ütles, et liberaalne rahvusvaheline kord on tõsise rünnaku all ning Orban on panustanud selle kokkuvarisemisele. Buda sõnul võib Orban teha USA-s Venemaa kasuks lobitööd. 

“Nii Orbani kui Putini jutt keskendub  “rahuläbirääkimistele”, millest oleks venelastele kahtlemata kasu,” rääkis Buda. 

Orban on varem avaldanud lootust, et Washingtoni ja Brüsseli välispoliitiline kurss muutub.

“Aasta lõpus näeb globaalne poliitiline areen hoopis teistsugune välja kui selle aasta alguses ning jumala abiga Ungari manööverdamise ruum ei vähene, vaid laieneb sellisel määral, mida me pole ammu näinud,” rääkis Orban selle aasta alguses peetud kõnes. 

Orban rääkis toona, et soovib väga näha Donald Trumpi naasmist Valgesse Majja. Orbani plaanitav kohtumine Trumpiga tekitab nüüd Washingtonis küsimusi. 

Loe rohkem:  Leningradi oblastis kostsid plahvatused, Ust-Lugas põleb naftaterminal | Välismaa

Analüütikud leiavad, et Orban üritab nüüd saada rahvusvahelise konservatiivse liikumise juhtfiguuriks. Orban pole aga varem USA konservatiividega hästi läbi saanud. 2014. aastal nimetas senaator John McCain Orbanit uusfašistlikuks diktaatoriks. 

Nüüd üritab Budapest oma sidemeid USA konservatiividega tugevdada ja kulutab selleks ka palju raha. Asjasse on kaasatud veel Ungari saatkond Washingtonis, mis on võõrustanud endist vabariiklaste presidendikandidaati Vivek Ramaswamyt.

Kokkuvõttes võime öelda, et Ungari peaminister Viktor Orban kohtus Ameerika Ühendriikide endise presidendi Donald Trumpiga, et arutada ühiseid poliitilisi huvisid. See kohtumine tekitas mõningaid poleemikaid nii kodus kui ka välismaal, kuid näitab ka kahe riigi vaheliste suhete tugevust. Orban ja Trump on mõlemad tuntud oma rahvusliku ja konservatiivse poliitika poolest ning nende kohtumine võib tugevdada nende liitlasust. On huvitav näha, kuidas see kohtumine mõjutab tulevikus Euroopa ja Ameerika Ühendriikide suhteid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga