Sünnipäeva tähistanud Kellerteater jagas esimest korda publikupreemiaid | Teater

2294937h284dt24

Tere tulemast Eesti Kellerteatrisse, kus hiljuti tähistati teatri sünnipäeva erilisel viisil – publikupreemiate jagamisega. See oli esimene kord, kui teater andis oma ustavatele vaatajatele võimaluse tunnustada nende lemmiketendusi ja -näitlejaid. Üritus oli täis elevust ja emotsioone ning tõi kokku nii teatri armastajad kui ka teatri tegijad. Kellerteater jätkab oma missiooni – pakkuda kvaliteetset teatrimeelelahutust ning luua tugevaid sidemeid oma publikuga.

Põnevusteater Kellerteater jagas viiendal sünnipäeval esimest korda publikupreemiaid.

Kokku anti välja kolm publikupreemiat: Sherlock, Verine Mary ja Saag. Lemmikuid sai publik valida kõigi Kellerteatri viie esimese aasta lavastuste ja rollisoorituste hulgast. Oma esimeseks väikeseks juubeliks on teater jõudnud lavale tuua 22 põnevikku, milles on mänginud 28 näitlejat. Hääletusel osales kokku 348 inimest.

Sherlocki preemia, millega tunnustatakse parima rollilahenduse loonud meesnäitlejat, pälvis Meelis Kubo. Meesnäitlejate esikolmikusse jõudsid suurima häältesaagiga veel ka Sander Roosimägi ja Andres Roosileht.

2294937h284dt24

Parima naisnäitleja tiitli ehk Verise Mary viis koju Liis Haab. Kolme lemmikuima naisnäitleja hulgas olid veel Elina Reinold ja Liina Tennosaar.

Põnevaimaks lavastuseks valis publik “Afääri”, mille autor David Foley, tõlkija, lavastaja, helikujundaja Andres Roosileht, kunstnik Britt Urbla Keller, valguskujundaja Rene Topolev. Mängivad Liina Tennosaar, Rauno Kaibiainen ja Riho Rosberg. Võitjast jäid hääletusel napilt maha lavastused “Hiirelõks” ja “Ja ei jäänud teda ka”.

Lisaks pälvisid 12 Kellerteatri alustajat hõbedase talismani, mille ühele küljele on graveeritud repliigid Edgar Allan Poe ja Vahur Kelleri näidendist “Marie Roget’ mõistatus” ning teisele küljele teatri sünnikuupäev ja alustaja nimi. Talismani pälvisid Urmas Keller, Meelis Keller, Vivika Urbla, Riho Rosberg, Sandra Lange, Rene Topolev, Anselm Magnus Püvi, Hanna Grethel Polli, Pille-Riin Oksa, Jane Oksa, Annika Land-Reisser ja Britt Urbla Keller.

Loe rohkem:  Paide Teater ja Theatrum toovad välja ühislavastuse "Esimene kiri" | Teater

2294940h845bt24

Kellerteater’s first time awarding the audience with public prizes was a milestone in Estonia’s theater history. It showcased the importance of engaging with the audience and recognizing their contribution to the art of theater. This initiative not only honored the spectators but also highlighted the strong bond between the performers and their viewers. It was a celebration of creativity, talent, and collective appreciation for the arts. Kellerteater’s decision to introduce public awards marks a significant moment in Estonian theater, setting a new standard of acknowledgment and collaboration within the industry.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga