Clarkist sai NCAA resultatiivseim korvpallur, Asi hooaeg lõppes kaotusega | Korvpall

2294559hcfeft24

Clarkist became the most prolific scorer in NCAA basketball, but unfortunately, his season ended with a loss. Despite his individual success, the team’s defeat was a bitter pill to swallow. Fans are left wondering what could have been if Clark’s incredible performance had translated into a victory. The disappointment of the loss is palpable, but Clark’s extraordinary talent is undeniable. As the season comes to a close, the legacy of Clark’s record-breaking season will surely be remembered in Estonia and beyond.

Kevadel aset leidva korvpalliliiga WNBA talendikorje tõenäoline esivalik Caitlin Clark viskas Ohio State’i vastu 35 punkti ning möödus sellega legendaarsest Pete Maravichist, saades NCAA korvpalli ajaloo resultatiivseimaks mängijaks.

Clark ja Iowa alistasid ööl vastu esmaspäeva Ameerika Ühendriikide üliõpilasliigas NCAA teise asetusega Ohio State’i ülikooli 93:83 (28:19, 20:20, 27:25, 18:19), lõpetades sellega Buckeyesi 15-mängulise võiduseeria.

Veebruari keskel NCAA naiste arvestuses resultatiivseimaks mängijaks saanud Clark vajas ööl vastu esmaspäeva 18 silma, et Maravichi rekord ületada. Ajalooline korv sündis vahetult enne poolajapausi, kui Clark pärast vastaste tehnilist viga kindlalt kaks vabaviset tabas.

“Need vabavisked olid tähtsad ja ta on nendes väga osav. Lähme ikka põhitõdede juurde tagasi. Ma olen natuke õnnelik, et see logo pealt kolmene ei olnud,” naljatles Iowa treener Lisa Bluder pärast mängu.

Clark skooris võidumängus lõpuks 35 punkti, jagas üheksa korvisöötu, haaras kuus lauapalli ja tegi veel kolm vaheltlõiget. Oma karjääri jooksul on ta visanud 3685 punkti, mis on rekord nii naiste kui meeste arvestuses. “Kui sa oleks mulle enne ülikooli tulekut seda öelnud, oleks ma sulle näkku naernud ja sind hulluks kutsunud,” sõnas tagamängija.

Loe rohkem:  NBA-debüüti ootav Henri Drell tegi USA-s karjääri parima mängu | Korvpall

Eelmisel nädalal teatas 22-aastane Clark, et lõpetab pärast seda hooaega oma NCAA karjääri ning annab end WNBA draft’iks üles. Suurima tõenäosusega hakkab tagamängija esindama Indiana Feverit, kellel on aprillikuises talendikorjes esimene valik.

Kui Iowat ning veel 67 naiskonda ootab veel ees nn Märtsihullus, siis Anna Gret Asi koduülikool Oklahoma State pidi oma hooaja viimases mängus Baylori kindlat 67:45 (8:14, 20:8, 18:7, 21:16) paremust tunnistama.

Sel hooajal keskmiselt 12,7 punkti, 4,6 korvisöödu ja 3,2 lauapalliga panustanud eestlanna lõpetas kohtumise viie punkti, nelja lauapalli ja kolme resultatiivse sööduga.

Oklahoma State osaleb veel Big 12 konverentsi finaalturniiril ning läheb Eesti aja järgi reede õhtul vastamisi TCU ülikooliga.

Clarkist saamine NCAA resultatiivseim korvpallur on suur saavutus, mis toob au ja uhkust nii talle endale kui ka Eestile tervikuna. Kuigi Asi hooaeg lõppes kaotusega, tuleb meeles pidada tema suurepärast panust meeskonna edu nimel. See on vaid üks hooaeg ja uued võimalused on juba ukse taga. Oluline on jääda positiivseks ja püüda igast kogemusest õppida, et tulevikus tugevamana tagasi tulla. Eesti korvpallurid on tõestanud end maailma tasemel ja meil on põhjust olla nende üle uhked.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga