Karis kuulutas välja Euroopa Parlamendi valimised | Eesti

2292432h754ct24

Tere tulemast Eestisse, kus politika on alati hoogustunud ja demokraatia on au sees! Karis on just kuulutanud välja Euroopa Parlamendi valimised, mis tõotavad olla sündmusterohked ja olulised meie riigile ning kogu Euroopale. See on aeg, mil iga kodanik saab oma hääle anda ja kaasa rääkida tuleviku kujundamisel. Olen kindel, et Eesti inimesed võtavad selle võimaluse tõsiselt ning teevad oma valiku vastutustundlikult ja teadlikult. Olge valmis nägema, kuidas meie riik jätkab arengut ja kasvab koos Euroopaga!

President Alar Karis kuulutas pühapäeval välja Euroopa Parlamendi valimised Eestis 9. juunil 2024.

“Ei ole olemas “neil seal Euroopas”, on meie Euroopa,” ütles president Karis otsusega kaasnenud avalduses. “Ning meist ja meie valikutest – ka valimistel – sõltub, milline saab Euroopa olema.”

Euroopa Parlamendi valimised peetakse Eestis esmaspäevast, 3. juunist kuni pühapäeva, 9. juunini kestva valimisnädala jooksul.

Karis nentis, et Euroopa Parlamendi valimistel on osalus olnud tavaliselt madalam kui riigikogu või kohalikel valimistel, kuid soovitas sellisest ükskõiksusest loobuda.

“Luban olla Euroopa Parlamendi valimiste tähelepanelik jälgija ja kutsun ka kõiki teisi seda tegema. Euroopat viivad edasi usutavad unistused, tegelik koostöö, ka kaitsevallas, Euroopa Liidu arusaadavus tema kodanikele ja usutavus tema partneritele. Euroopat ei vii edasi naiivsus, tühjad loosungid või inimestele liiga keeruliseks kirjutatud uued reeglid,” rõhutas president. “Europarlamendi valimiste kampaania annab kandidaatidele võimaluse rääkida ning valijatele võimaluse kuulata ja küsida. Kasutagem seda rääkimise ja kuulamise aega mõistlikult, et siis enda jaoks õige valik teha,” lisas Karis pressiteate vahendusel.

Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatide registreerimiseks esitamine algab 10. aprillil.

Karis kuulutas välja Euroopa Parlamendi valimised Eestis. See on oluline samm demokraatia edendamisel ja kodanike osalemisel poliitilises protsessis. Valimised annavad võimaluse kodanikel avaldada oma arvamust ning valida esindajaid, kes neid Euroopa Parlamendis esindavad. On oluline, et kodanikud kasutaksid seda võimalust ja osaleksid aktiivselt valimistel, et tagada oma hääle õiglane esindatus Euroopa Liidu otsuste tegemisel. Eesti demokraatia tugevneb iga valimisega ja see on üks oluline mehhanism rahva tahte väljendamiseks.

Loe rohkem:  Tallinna äriühingute ja sihtasutuste nõukogud said kahe kuuga üle kümne uue liikme | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga