Ukraina teatel blokeerisid Poola talunikud kõik kuus piiripunkti | Välismaa

2292423h6cc5t24

Esimene piiripunktide blokeeringu laine algas Poolas eile. Täna levis uudis, et Poola talunikud on blokeerinud kõik kuus piiripunkti, mis ühendavad Poolat Leeduga. Blokaad viidi läbi Ukraina teatel Solkwieris, Budzis, Berżnikis, Budzis ja osaliselt Goetheleris. See on tekitanud suurt segadust piiripunktides ning muret naaberriikidega suhtlemiseks. Kas see on vaid osa suuremast protestiliikumisest või algus midagi veel suuremat, jääb veel avastamata.

Poola põllumehed on blokeerinud kõik kuus piiriületuspunkti Ukrainaga ning piiril ootab läbipääsu 2400 veokit, teatas Ukraina piirivalve esindaja pühapäeval.

“Poola põllumehed blokeerivad jätkuvalt kaubaveokite liiklust. Tegemist on kuue suunaga. Täna hommikuse seisuga on Poolas kõikidel Ukraina-suunalistel maanteedel järjekorras kokku enam kui 2400 kaubaveokit,” ütles piirivalveteenistuse esindaja Andrei Demtšenko.

Tema sõnul on kõige suurem järjekord Krakovetsi ja Jagodini piiripunktide suunal, kust viimasest lastakse läbi ainult Ukraina poole suunduvad veokid ning viimase ööpäeva jooksul on selle läbinud 70 sõidukit.

“Jagodin on suurim piiriületuspunkt, kus mõlemas suunas saab piiri ületada 1200-1400 veokit. Nüüd aga lastakse läbi ainult kaubaveokid, mis suunduvad Ukrainasse… Poola suunas ei ületa piiri ükski veok, sest neid lihtsalt ei lasta läbi,” lisas Demtšenko.

Ta märkis, et meeleavaldajad ei blokeeri teiste transpordivahendite nagu sõiduautod ja bussid liiklust.

Poolas on juba mitu päeva järjest toimunud arvukad põllumeeste meeleavaldused, mille osalejad blokeerivad maanteid ja kiirteid ning piiriületusi Ukrainaga. Talunikud protestivad nii Ukraina kaupade sisseveo kui ka Euroopa rohepoliitika vastu.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Poola talunikud on tõstatanud olulise küsimuse Euroopa Liidu välispiiride kontrollimise kohta, blokeerides kõik kuus piiripunkti Ukrainaga. See sündmus näitab, kuidas piiriületuste takistamine võib mõjutada kahe riigi vahelisi suhteid ning rõhutab vajadust tõhusa ja jätkusuutliku piirikontrolli järele. Oluline on leida tasakaal turvalisuse ja piiriületuste sujuvuse vahel, ning koostöös naaberriikidega leida lahendusi, mis toetavad piiriületusi ja kaubandust, samal ajal tagades piiride turvalisuse.

Loe rohkem:  Saksa poliitik soovib luua veel ühe vasakpopulistliku fraktsiooni europarlamendis | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga