Haapsalu saab sügisel uue päästekomando hoone | Eesti

2291139h0351t24

Tere tulemast Haapsalu linna, kus sügisel avatakse uus modernne päästekomando hoone! See on oluline samm linna ja selle elanike turvalisuse tagamiseks. Uus hoone on varustatud kõige kaasaegsema tehnoloogiaga ning pakub päästjatele parimaid tingimusi nende olulist tööd tehes. Lisaks sellele on uus päästekomando hoone ka visuaalselt muljetavaldav lisandus linna arhitektuurile. Tule ja avasta Haapsalu uus päästekomando hoone oma silmaga!

Haapsalu uus päästekomando saab valmis sügisel. See pakub kaasaegsemaid töötingimusi päästjatele ja uue asukoha tõttu hoiab väljakutsetele sõites aega kokku.

Päästeameti uus Haapsalu komando tuleb linna Tallinna-poolse sissesõidutee äärde. See läheb koos sisustusega maksma umbes 5,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Et uus hoone tähendab päästjate jaoks kaasaegsemaid töötingimusi, on iseenesestmõistetav, kuid lisaks võimaldab uue komando asukoht jõuda päästjatel kiiremini suurema hulga inimesteni.

“Vana komando asub Haapsalu linnas raudteetammi taga ja päästjate ligipääs linna on raskendatud vana raudteetammi tõttu. Aga see komando, me tõime selle linna äärde ja siit me saame pakkuda kiiret abi rohkem kui 4000 inimesele ehk viie minutiga me jõuame rohkematele inimestele kohale kui kunagi varem,” selgitas päästeameti lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla.

Uues komandos hakkab töötama umbes 30 teenistujat, kellest 23 on päästjad.

“Vanas komandos töötingimused päästjatel on alla igasugust arvestust. Meie mõte ja soov on tuua päästjad sisuliselt keldrist välja kaasaegsetesse tingimustesse, kaasaegsesse ja ohutusse hoonesse ja seda kõike sellepärast, et me suudaksime ühiskonnale pakkuda kvaliteetsemat päästeteenust,” ütles Soodla.

Uue komandohoone sarikapidu on juba peetud. Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kinnisvaraarenduse direktor Tarmo Mändmets ütles, et uus Haapsalu päästekomando peaks valmis saama tänavu sügisel.

Tema sõnul on Eestis praegu pooleli mitme päästekomando ehitus.

Loe rohkem:  Saaremaal on näitusel väljas viimase saja aasta kasukad | Eesti

“Sealhulgas Paide komando, mis avatakse samamoodi suve viimases lõpus, ja on ka Kilingi-Nõmme komando, mis umbes suvekuudel saab valmis,” rääkis Mändmets.

Haapsalu päästekomando hoone arhitekt on Juhan Rohtla arhitektuuribüroost KUU Arhitektid ja selle projekteeris osaühing Acto Consult. Komandot ehitab ettevõte Ehitustrust.

Kokkuvõttes võib öelda, et uue päästekomando hoone avamine Haapsalus sügisel on oluline samm linna ja selle elanike turvalisuse tagamiseks. Kaasaegne ja hästi varustatud hoone võimaldab päästjatel tõhusamalt ja kiiremini reageerida hädaolukordadele ning pakub neile paremaid töötingimusi. See on oluline investeering kogukonna heaolusse ning näitab, et Eesti valitsus pöörab tähelepanu päästeteenistuste olulistele vajadustele üle kogu riigi. Haapsalu uus päästekomando hoone on heaks näiteks sellest, kuidas investeerimine hädaolukordadele reageerimise infrastruktuuri võib oluliselt parandada kohalike kogukondade turvalisust ja heaolu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga