Sajad saunatajad pidasid Otepääl saunamaratoni | Elu

2241822h0f5ft28

Tere tulemast Otepääle, kus saunakultuuri austajad kogunevad igal aastal, et osaleda ainulaadsel saunamaratonil. Sajad saunatajad üle Eesti ja kaugemaltki tulid kokku selleks, et kogeda traditsioonilist Eesti saunaelamust ning nautida sooja veega lõõgastavat maratoni. Otepää saunamaraton on saanud üheks kõige oodatumaks sündmuseks saunahuviliste seas ning pakub võimalust ühendada tervislik eluviis ja kultuuripärand ühes põnevas ja lõõgastavas ürituses. Tulge ja avastage enda jaoks selle traditsioonilist Eesti saunaelamust pakkuv sündmus.

Otepääl kogunesid laupäeval pea 900 saunahuvilist 13 riigist, et pidada maha 13. saunamaraton. Kokku tuli saunatajatel käia 16 saunas, millest eksootilisemad asusid trammis või rippusid hoopis õhus.

Saunamaraton on koht, kus saab end nii välja elada kui ka võtta mõõtu, kes on kõige kõvem saunataja. Meeskond, kes suudab üle Otepää piirkonna laiali pillutatud saunad kõige kiiremini läbi leilitada, viibides ühes saunas vähemalt kolm minutit, ongi võitja. Aga mitte kõik ei tulnud sinna võistlema.

“Osad tulid siia aja peale tegema, meie tulime nautlema. Minul on ainult esimene saunamaraton vahele jäänud, ülejäänutel olen kõigil käinud siiamaani,” ütles Martin Taklaja.

Otepää saunamaratonil osavõtjad on niihästi kõvad saunatajad kui ka osavad kostümeerijad. Selles on vaid fantaasia piiriks ja nii pakkusid maratonil osalejad pealtvaatajatele hulganisti rõõmu. Ja nagu Võrtsjärve äärest pärit suguseltsi pealt näha, ei pea saunatamine tähendama ilmtingimata paljaks kooritud keha.

“Väga hea oli, hakkas soe. Enne hakkas vähe jahe juba. Väga mõnus on, ei kurda,” ütles saunas kummiriietuses käinud Viive Mees.

Otepääl oli võimalik saada ka sõna otseses mõttes taevalikku sauna – seda saunas, mis kõikus maa ja taeva vahel.

“Selline saun tundub tõesti väga kihvt,” ütles saunataja Rimo.

Loe rohkem:  Koerte treener: mida varem koera veega harjutada, seda parem | Elu

Niisama palju kui saunatajad on näinud vaeva oma kostüümidega, proovivad ka saunapakkujad end igal aastal ületada. Näiteks elu aeg bussirooli keeranud mees soovis jõuluks trammi ja nii läkski.

“Ja siis mõtlesime, et kuna saunamaraton tulemas, siis teeme ka siia sauna sisse juba,” ütles Indrek Tepo, kelle sõnul on saunamaraton otepäälastele suur rõõmupäev.

2241822h0f5ft28

In conclusion, the saunamaraton in Otepää was a massive success, with hundreds of sauna enthusiasts coming together to celebrate and enjoy the traditional practice of sauna bathing. The event brought people from all walks of life, demonstrating the deep cultural significance of saunas in Estonia. It was a great opportunity for the community to come together, relax, and connect with one another. The saunamaraton not only promoted the health benefits of sauna bathing but also showcased the strong bond between the Estonian people and their cultural traditions. It was a memorable and positive experience for all involved.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga