Suri skulptor Rait Pärg | kultuur

2241447ha24ft24

Tere tulemast Eestisse! Täna tähistame silmapaistva skulptori Rait Pärgi elutööd. Tema ainulaadsed skulptuurid on olnud oluline osa Eesti kultuurist ja kunstist. Pärgi talent on jätnud jälje nii siin kui ka rahvusvahelisel tasandil. Tema tööd on täis emotsiooni ja sügavust, pannes vaatajad mõtlema ja tundma. Tema kunst on inspireerinud paljusid ning tema kaotus jääb suureks kaotuseks Eesti kunstile. Täna tähistame tema pärandit ja austame tema panust kultuurimaastikule.

Kolmapäeval suri 57 aasta vanuselt skulptor ja õpetaja Rait Pärg (2. juuni 1966 – 1. veebruar 2024).

2. juunil 1966. aastal sündinud Rait Pärg õppis 1981 – 1985 Tartu kunstikoolis kivi kunstilise töötlemise erialal ning 1981–1987 Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis skulptuuri erialal. Pärnus elanud ja töötanud kunstnik osales näitustel 1992. aastast alates.

Pärg on õpetanud Pärnu kunsti- ja vabakoolis ning Saksa tehnoloogiakoolis. Viimasel ajal tegutses ta vabakutselisena. Ta on osalenud puu-, lume-, jää- ja liivaskulptuuri sümpoosionidel nii Eestis kui paljudes muudes riikides.

Aastatel 2000–2020 osales ta grupinäitustel Pärnu ja Haapsalu linnagaleriis ning Eesti rahvusraamatukogus.

Kokkuvõttes võib öelda, et Rait Pärg oli silmapaistev skulptor, kelle teosed jäävad kindlasti Eesti kultuuripärandisse. Tema kunst oli inspireeritud loodusest ja rahvapärimusest ning tema tööd on jätnud sügava jälje Eesti kunstimaastikule. Tema lahkumine on suur kaotus kogu riigi kultuurile, kuid tema pärand elab edasi tema kunstis, mida saab jätkuvalt nautida ja imetleda. Rait Pärgi mälestus jääb kindlasti kestma ning tema panus Eesti kunstimaailma on hindamatu.

Loe rohkem:  Doktoritöö: kakskeelse kõneleja keelekasutust mõjutab isiklik valik | Kultuur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga