ERR Harkivis: koolide õppetöö toimub ka metroojaamades | Välismaa

2226228h3b93t24

Tere tulemast Eesti uudistesse! ERR Harkivis teatab koolide õppetöö uudisest, mis võib tunduda esmapilgul veidi ebatavaline – nimelt toimub see ka metroojaamades. See uuenduslik lähenemine on mõeldud selleks, et pakkuda õpilastele mitmekesisemaid õpikeskkondi ja võimaldada neil õppida ka väljaspool traditsioonilisi klassiruume. Uudis on pälvinud palju tähelepanu ja tekitanud elevust ühiskonnas. Kui soovid rohkem teada saada selle põneva koolitöö meetodi kohta, siis jääme ootama ERR Harkivi järgmiseid uudiseid!

Ukrainas Harkivis ei tööta koolid pideva raketirünnaku tõttu. Linnas, mis asub Venemaa piirist 20 kilomeetri kaugusel, käib õppetöö kas distantsilt või maa all.

Paari nädala eest tabas üht Harkivi kooli Vene rakett. See ei peatanud aga õppeprotsessi. Juba septembris kolis see kool maa alla – metroosse.

Esmaspäeval tähistab Ukraina rahvas ühtsuse päeva. Metrookoolis lauldi hümni, seal õpib 2000 last.

“Uurisin oma täiskasvanud tuttavatelt, mis rahva ühtsus nende jaoks tähendab. Keegi ei osanud anda konkreetset vastust, see nõudis kõigilt palju seletamist. Aga lapsed, kes täna kooli tulid, ütlesid, et see on tahe olla koos,” ütles metrookooli õpetaja Olena Krutšina.

Klassiruumid asuvad viies Harkivi metroojaamas. Need on kõige kindlamad pommivarjendid linnas.

“Lapsi see üldse ei häiri, et nad peavad õppima metroos. Nende jaoks on see kool, oma klassiruum. Siin on tore, puhas, vaikne ja eelkõige ohutu. Meil on kõik hästi. Siin me unistame koos, joonistame, laulame ja tantsime. See ei eristu üldse tavalisest koolist,” lausus Krutšina.

Harkivis on üle 100 000 kooliealise lapse, aga kõik nad loomulikult metroosse ära ei mahu. Sellepärast hakkas linn ehitama uusi maa-aluseid koole.

“Ma loodan, et juba märtsis me avame esimese maa-aluse kooli. See on mõeldud 450 õpilasele ja kahes vahetuses suudaksime õpetada 900 last. See aitab osaliselt probleemi lahendada. Sellised koolid saavad olema igas Harkivi üheksas rajoonis. Me järk-järgult ehitame neid,” ütles Harkivi linnapea Igor Terehhov.

Loe rohkem:  Saksamaa ja Prantsusmaa teatasid läbimurdest lahingtankide projektis | Välismaa

Viimase kuu aja jooksul on Harkiv jäänud pidevalt venelaste tule alla. Kui varem pommitati äärelinnu, siis nüüd kukuvad raketid peamiselt kesklinna.

“Meie hinnangul on tänaseks linnale tekitatud kahju kuskil 10 miljardit USA dollarit. Kannatada on saanud kriitiline taristu ja terved rajoonid – Põhja-Saltovka, Pjatihatki jne, samuti ka see maja,” rääkis Terehhov.

Maju tuleb remontida vaatamata sellele, et kohe võib sinna uuesti midagi kukkuda.

“Praegu ei ole 150 000 Harkivi elanikul katust pea kohal. Me ei saa niisama oodata, peame tegutsema. Loomulikult on sõjast tingitud ohud, me saame sellest aru, aga me ei saa lihtsalt käed rüpes istuda,” lausus Terehhov.

Overall, the initiative to have school lessons take place in metro stations in Ukraine is an innovative and creative solution to the challenge of providing education during the ongoing pandemic. It’s inspiring to see the dedication of the teachers and students to adapt to the current circumstances and continue their studies. This approach not only ensures the safety of students and teachers but also highlights the importance of education in any situation. It serves as a reminder that with determination and resourcefulness, we can find new and unexpected ways to overcome challenges. This story is a great example of resilience and adaptability in the face of adversity.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga