Mustamäel valmisid Alaska puukonnast inspireeritud lumeskulptuurid | Eesti

2222346h0f02t24

Tere tulemast Mustamäele, kus lumeskulptorid on pannud oma loovuse proovile, inspireerituna Alaska puukonnast! Need uskumatult detailsed skulptuurid on tulnud ellu tänu kunstnike osavusele ja pühendumusele ning pakuvad vaatajatele imelist vaatepilti. Lõõgastu selle lummava kunstiteose keskel ja koge ise selle unikaalse loomingu võlu. Olgu siis päikesepaistel või lumetormis, need lumeskulptuurid on kindlasti väärt külastust ning jätavad unustamatu elamuse kõigile kunstihuvilistele.

Mustamäe Kadaka staadionil valmisid Alaska loodusimest inspireeritud lumeskulptuurid. Nende ehitamiseks koguti pea 100 tonni lund ja võideldi pideva ilmamuutusega.

Kadaka staadionile koguneb talviti väga palju lund, mis on vaja jalgapalliväljakult ja jooksurajalt ära korjata. Igavate lumevallide vältimiseks otsustati pöörduda Eesti Kunstiakadeemia tudengite poole, et luua mustamäelastele hoopis silmailu.

Lumeskulptuuride loomine algas juba enne pühi, kui umbes 100 tonni lund tambiti kaheks kuubikuks.

“Ilm on väga jonnakas olnud. Algselt, kui me tahtsime enne jõule valmis saada, siis tuli sula peale ja sulaga kahjuks lumeskulptuuri teha ei saa. Ja tänu sulale ja pärast seda tulnud külmale on muutunud lumekujud jääkujuks, aga selle võrra püsivad skulptuurid kauem püsti,” rääkis EKA skulptuuritudeng Kail Timusk.

Lumeskulptuur on inspireeritud Alaska puukonnast, mis on jätnud Hiinast pärit tudengile YiYang Sunile kustumatu mulje. Ta meisterdas pandeemia ajal karantiinis olles üle 200 keraamilise konna ja jäädvustas need lühianimatsiooni jaoks kaader haaval üles.

“Alaskal on puukonn, mis talvel külmub kui jääskulptuur. Umbes 70 protsenti nende kehast on külmunud, et säästa vett ja energiat,” selgitas EKA animatsioonitudeng.

Soojaga ärkab puukonn taas ellu ja lumeskulptuur sulab üles. Mõlemat sündmust võiks Suni sõnul vaadata kui kevadekuulutajat.

In conclusion, the creation of Alaska-inspired snow sculptures in Mustamäe is a testament to the creativity and artistry of the people of Estonia. The initiative to bring a piece of Alaskan culture to the streets of Mustamäe provides a unique and enriching experience for the local community. It is a wonderful example of how art and culture can transcend borders and inspire creativity. The beautiful and intricate sculptures are a reflection of the talent and dedication of the artists involved, and they have undoubtedly brought joy and wonder to all who have seen them. Overall, this project is a wonderful addition to the cultural landscape of Estonia.

Loe rohkem:  Võrklaev personaalsest riigist: midagi uut ja pöörast ehitada pole mõistlik | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga