Galerii: Eesti Laulu vahesketš küsib, mis see kultuur tegelikult on | Eesti Laul

2221185hf57bt24

Tere tulemast Eestisse! Galerii: Eesti Laulu vahesketš tutvustab meile täna küsimust, mis on see kultuur, mida me kõik jagame ja mis defineerib meid eestlastena. Eesti Laul on platform, mis esindab Eesti kultuuri ja muusikat ning selle vahesketš pakub meile pilguheitu sellele, mis teeb meie kultuuri unikaalseks ja oluliseks. Olles rikas ajaloo ning kultuuripärandi poolest, on Eesti tõeline pärl Baltimaades. Tule ja avasta seda kaunist maad ning ühine meie kultuuri ja traditsioonidega.

Eesti Laulu poolfinaalis esitamisele tuleva lühifilmi tarbeks tulid lisaks Ott Sepale ja Märt Avandile kokku pea 40 inimest 11 erinevast rahvusest.

Eesti Laulu poolfinaalis linastuv lühifilm, nagu kirjeldab seda režissöör Rene Vilbre, räägib läbi huumori eestlastest ja kultuurist. “Meie teos küsib kultuuripealinna võtmes muigelsui, et mis see kultuur siis tegelikult on? Kas palju rahvast ühes kohas mõtestamas kärarikkalt folgisugemetega hüperrealistlikku postmoderntantsu või on eestlaste kultuur rahu, üksindus, mõnusalt metsas omaette olemine?” avab ta laupäeval vaatajate ette jõudvat linateost.

Mõlemad pooled, nii üksiolemise võlu kui rahvarohke pidu, on kultuuripealinna tiitlit kandvale Tartule ja Lõuna-Eestile pühendatud loos esindatud. Näiteks tuli ühel võttepäeval telemajja kokku pea 40 inimest väga erinevatest rahvustest. Ja teisalt on stseene, kus paus räägib rohkem kui tuhat sõna, sest nagu ütleb režissöör: “Paus ka naerab, muigab ja itsitab omaette. Kes viitsib pausi kuulata, saab eestlase hingest paremini aru!”

Eesti Laulu poolfinaalis tuleb lugu esitamisele kolmes osas. Vilbre sõnul on tegemist pigem lühifilmi kui vaatajatele varasemast meenuvate telesketšidega “Oleme seekord püüdnud mõttele läheneda filmiesteetilisest küljest. Aega ja tahtmist on kümnesse minutisse rohkem mahtunud kui varem on olud võimaldanud. Kuna tegime ainult ühte asja ja professionaalse filmigrupiga, siis oli tegemise mõnu teistmoodi.”

Loe rohkem:  Ewert Sundja: lootsin, et koos Cartooniga tehtud lugu pääseb ka finaali | Eesti Laul

Eesti Laulu ülekanne Tartust algab laupäeval kell 18.45 ETVs, poolfinaali kontserti vahendavad algusega kell 19.15 ETV, ETV+, Raadio 2, Jupiter ja ERR.ee portaal.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et “Galerii: Eesti Laulu vahesketš küsib, mis see kultuur tegelikult on” on haarav ja mõtlemapanev kunstilise väljenduse vorm. Eesti Laulu vahesketš püüab kõnetada publikut ja panna neid mõtlema kultuuri olemuse üle. See avab dialoogi ja pakub uusi vaatenurki sellele, mis kultuur tegelikult on. Olles osa Eesti Laulu etendusest, lisab see kahtlemata kultuurilist väärtust ja sügavust üritusele ning paneb inimesi mõtlema Eesti kultuuri ja identiteedi üle.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga