Eesti võrkpallinaiskonna peatreener lahkus ametist | Võrkpalli Eesti koondis

1969586h2eeet24

Tänavu 19. juunil teatas Eesti võrkpallinaiskonna peatreener peatreener peatreener Andrei Ojamets, et ta lahkub ametist pärast nelja aastat kestnud juhendamist. Ojamets juhendas Eesti naiste võrkpallikoondist Euroopa võrkpalli meistrivõistlustel ja rahvuste liigas ning vedas naiskonna ajaloolisele viimase 16 hulka EM-il. Ojametsa otsus lahkuda on tekitanud palju kõneainet ja spekulatsioone uue peatreeneri valiku ümber. Eesti võrkpallifännid jäävad huviga ootama, kes võtab üle sellise olulise positsiooni koondise juures.

2022. aasta kevadest Eesti naiste võrkpallikoondist juhendanud Alessandro Orefice lahkus ametist.

39-aastane itaallane asub peatreenerina tööle Sloveenia naiskonna juures. Sarnaselt Eestile mängib ka Sloveenia tuleval hooajal Euroopa kuldliigas, kirjutab Delfi Sport.

“Ma otsustasin sloveenia rahvusnaiskonnaga liituda, sest tegemist on tõsise ja eduka organisatsiooniga, kellel on selged eesmärgid ja mentaliteet, mis sobib minu omaga väga hästi,” teatas Orefice.

Eesti võrkpalliliidu president Hanno Pevkur rääkis Orefice võimalikust lahkumisest juba möödunud nädalal. “Meie sõlmitud 2+2 lepingust sai esimene pool eelmise aastaga läbi. Andsime talle visiooni esitamiseks aega selle nädala lõpuni, misjärel saame otsuse ära teha,” lausus Pevkur toona.

Orefice käe all võitis võrkpallinaiskond mullu hõbeliiga ja krooniti Eesti aasta võistkonnaks.

Eesti naiskonna diagonaalründaja Kertu Laak tänas ühismeedias Oreficet aastate jooksul tehtud töö eest. “Alates 2020. aastast meiega olnud ja 2022. aastal peatreeneri kohused üle võtnud Alessandro Orefice jätkab Sloveenia naiskonna peatreenerina. Mis tähendab seda, et läheme tänavuses Kuldliigas kohe ka vastamisi. Soovime Alessandrole uutes väljakutsetes edu ja täname teda tehtud töö eest, mis tõi meile Hõbeliiga võidu ja aasta võistkonna auhinna! Grazie Coach!”.

Kokkuvõttes võib öelda, et Eesti võrkpallinaiskonna peatreeneri lahkumine ametist on ootamatu ja kahetsusväärne uudis. Kuigi uus treener tuleb kindlasti leida, on oluline meeles pidada endise peatreeneri panust meeskonna arengusse. Loodame, et Eesti võrkpallinaiskonna tuleviku jaoks on ees positiivne suund ning uus peatreener suudab meeskonna edule kaasa aidata. On oluline toetada ja usaldada meeskonda selle keerulise perioodi jooksul, et tagada võrkpallinaiskonna jätkuv edu rahvusvahelisel tasemel.

Loe rohkem:  Kiviloo: loodan, et ehitame praegusele põhjale edasi | Võrkpalli Eesti koondis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga