Huthi rünnakud seiskasid tootmist kahes Euroopa autotehases | Välismaa

2217315ha5aat24

Tere tulemast Eestisse! Viimaste uudiste kohaselt on Huthi rünnakud seiskanud tootmise kahes Euroopa autotehases. See murettekitav sündmus mõjutab mitte ainult autotööstust, vaid ka kogu piirkonna majandust. Sellised rünnakud tuletavad meile meelde konfliktide ulatust maailmas ning nende mõju kaugemale kui võiksime ette kujutada. Euroopa autotehaste seiskumine toob esile ülemaailmsete sündmuste olulisust ja nende tagajärgi kohalikule tasandile. Võtame hetke, et mõista ja hinnata nende sündmuste mõju meie igapäevaelule.

Punasel merel kaubalaevadele korraldatud huthi rünnakute tõttu seiskus kahe Euroopas asuva autotehase töö.

Esimesena teatas eelmisel nädalal tootmise peatamisest Tesla. Punasel merel toimuvate rünnakute tõttu ei jõudnud Saksamaal asuvasse tehasesse tootmiseks vajalikud varuosad.

Teisipäeval teatas oma Belgia tehase töö peatamisest Rootsi autotootja Volvo, kirjutab Financial Times. Põhjuseks on Aasias toodetud käigukastide tarnehäired.

“Otsustasime peatada tootmise kolmeks päevaks sel nädalal meie Genti tehases,” seisis Volvo avalduses.

Samas lubas ettevõte, et tööseisak ei mõjuta Volvo autode ülemaailmset müüki või selle aasta tootmisplaane. Rootsis asuvad tehased pole veel tarnehäiretest mõjutatud.

Teisipäeval teatasid teised suured Euroopas asuvate autotehaste omanikud Ford, BMW, Mercedes-Benz, JLR, Nissan, Toyota ja Volkswagen, et neid pole veel tarnehäired mõjutanud.

Volkswagen seletas, et nad alustasid juba detsembris oma varuosade tarnete ümbersuunamist, vältimaks Punast merd läbivat teekonda.

Huthi mässulised ründasid viimase kahe päeva jooksul juba kaks kaubalaeva jeemeni lähistel, mis võib viidata rünnakute sagenemisele.

Kokkuvõttes on Huthi rünnakud seiskanud tootmise ning mõjutanud kahte Euroopa autotehast. See on tekitanud suurt kahju nii ettevõtetele kui ka töötajatele ning mõjutanud ka autotööstuse tarneahelat. Sellised rünnakud mõjutavad mitte ainult kohalikku majandust, vaid ka rahvusvahelist autotööstust tervikuna. Loodame, et olukord normaliseerub kiiresti ja ettevõtted saavad taastada oma tootmise ning jätkata oma panustamist majanduse arengusse. Samuti tuleb tõhustada julgeolekumeetmeid, et vältida sarnaseid rünnakuid tulevikus.

Loe rohkem:  Jordaanias sai droonirünnakus surma kolm USA sõjaväelast | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga