Tänak hooaja eel: alustame puhtalt lehelt ja sihime loomulikult MM-tiitlit | Autoralli

2216283h8ce3t24

Tere tulemast Eestisse! Tänak alustab uut hooaega sihiga võidelda autoralli maailmameistrivõistluste tiitli eest. Pärast edukat eelmist hooaega on ta valmis astuma uusi väljakutseid ja sihikindlalt püüdma kõrgeimat auhinda. Kogenud rallisõitjana teab Tänak, et võti on alustada puhtalt lehelt ja pühenduda täielikult oma eesmärgile. Eesti rallifännid on elevil ja toetavad teda igal sammul tema teekonnal. Olge valmis kogema põnevat rallielamust ja põnevat võistlussõitu!

Järgmisel nädalal saab taas alguse autoralli MM-sari, kui 25. jaanuaril antakse start Monte Carlo mõõduvõtule. Sellest hooajast taas Hyundai võistkonnaga liitunud Ott Tänak ütles avaetapi eel, et on motiveeritud ning võtab taaskord sihikule MM-tiitli võitmise.

2019. aastal maailmameistriks tulnud Tänak liitus eelmiseks hooajaks M-Sport Fordi meeskonnaga, kuid oktoobris selgus, et eestlase ja Fordi koostöö jääb vaid aasta pikkuseks, sest Tänak lõi käed Hyundaiga, keda ta ka aastatel 2020-2022 esindas.

Eestlane ütles, et tal on võistkonnaga taasliitumise üle hea meel. “Olen väga põnevil ja motiveeritud Hyundaiga taasliitumisest. Näen võistkonnas samuti elevust ja siin on selge eesmärk tugev hooaeg kokku panna,” sõnas Tänak. “Alustame aastat puhtalt lehelt ja tugev hooaeg jääb ainult meie teha. Loomulikult on meie eesmärk võita MM-tiitel, sama tahab ka meeskond. Tuleb põnev aasta!”

Hyundai on viimasel kahel hooajal teeninud seitse etapivõitu ja tulnud 13 korral pjedestaalile, kuid ei ole suutnud MM-tiitlit Toyota ja Kalle Rovanperä käest rebida. Kahekordne maailmameister võtab aga sel hooajal aja maha ning täiskoormusega MM-sarjas ei osale, mis avab uue koosseisuga Hyundai jaoks ukse.

2216283h8ce3t24

Lisaks Tänakule istub täiskohaga Hyundai i20 N Rally1 Hybrid rooli taha belglane Thierry Neuville, kolmandat autot jagavad omavahel soomlane Esapekka Lappi, hispaanlane Dani Sordo ning norralane Andreas Mikkelsen.

Loe rohkem:  OTSEBLOGI | Evans võitis hooaja esimese katse, Tänak teine | Autoralli

Hyundai sõnul on viimase kolme eesmärk Tänakut ja Neuville’i tiitlijahil toetada ning meeskonna suurim eesmärk on rohkem rallivõite teenida. “Sel aastal tahame tihemini võita. Võttes arvesse 2024. aasta hooaega, usume, et võime ka sõitjate tiitli võita,” sõnas tiimijuht Cyril Abiteboul.

“Otil oli selle võistkonnaga töö veel lõpetamata ja kui rääkima asusime, saime aru, et mõlemal osapoolel on tahtmist see lõpetada. Thierryga koos on meil kaks sõitjat, kes on krooni haaramiseks võimalised,” jätkas Abiteboul. “Kolmanda autoga tahtsime tunnustada ekipaaže, kes väärisid meie silmis seda võimalust. Kõik kolm on näidanud aastate jooksul lojaalsust, silmapaistvat kiirust ja võimekust.”

Tänavuste Hyundai sõitjate seas saavutas mullu parima koha Neuville, kes jäi 189 punktiga MM-sarja üldarvestuses kolmandaks. 15 punkti kaugusele jäi M-Sporti esindanud Tänak, Lappi oli 113 punktiga kuues.

Ka Neuville ütles, et soovib maailmameistriks tulla. “See läheb loomulikult raskeks ja peame igal rallil hästi sõitma, et see võimalik oleks. Teeme kõik, mis saame, et tiitli eest sõita. Meil on sel aastal väga tugev koosseisu ja see aitab meil võitude ja pjedestaalikohtade nimel võidelda,” ütles belglane.

Autoralli MM-sarjas on tänavu 13 etappi, neist esimene peetakse 25.-28. jaanuaril Monte Carlos.

Autoralli MM-sarja 2024. aasta võistluskalender:
25.-28. jaanuar Monte Carlo ralli
15.-18. veebruar Rootsi ralli
28.-31. märts Safari ralli
18.-21. aprill Horvaatia ralli
9.-12. mai Portugali ralli
30. mai – 2. juuni Sardiinia ralli
27.-30. juuni Poola ralli
18.-21. juuli Läti ralli
1.-4. august Soome ralli
5.-8. september Akropolise ralli
26.-29. september Tšiili ralli
31. oktoober – 3. november Kesk-Euroopa ralli
21.-24. november Jaapani ralli

Kokkuvõtvalt võime öelda, et Ott Tänaku meeskond alustab uut hooaega ootusrikkalt ja kindla eesmärgiga võita MM-tiitel autorallis. Tänaku sõnul on neil eelnevad õppetunnid õpetlikud olnud ning meeskond läheb uuele hooajale vastu puhtalt lehelt. Ootused on kõrged ning usk enda võimesse võidelda tiitli nimel on tugev. Eesti rallifännid loodavad, et Tänak suudab oma potentsiaali täielikult realiseerida ning tuua koju ajaloolise kuldse karika.

Loe rohkem:  OTSEBLOGI | Tänak läheb õhtustele kiiruskatsetele neljandal kohal | Autoralli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga