Viimane küsitlus: Iowas juhib Trump | Välismaa

2215785h55f3t24

Tere tulemast! Viimase küsitluse tulemused on põnevad – Iowas juhib Trump! See uudis tekitab kindlasti palju elevust ja arutelusid üle kogu riigi. Kuidas see võib mõjutada tulevaseid valimisi? Mis on inimeste reaktsioonid? Kas see tähendab, et Trumpil on tugev toetus ka teistes osariikides? Välismaa poliitika mõjutab sageli ka meie igapäevaelu, seega on oluline olla kursis viimaste arengutega. Lugege edasi, et saada rohkem teavet selle põneva arengu kohta Ameerika Ühendriikide poliitikas.

Viimastes küsitlustes enne esmaspäeva õhtul peetavaid vabariiklaste Iowa eelvalimisi juhib endine president Donald Trump. Eelvalimised algavad kell 3.00 teisipäeval Eesti aja järgi ning tulemused selguvad juba mitme tunni jooksul.

Kõik viimased Iowas läbi viidud küsitlused ennustavad Donald Trumpile kindlat võitu.

Iowa kõige tuntuma ajalehe Des Moines Register ja telekanali NBC koostöös läbiviidud jaanuarikuise küsitluse järgi toetab Donald Trumpi 48 protsenti Iowa eelvalimiste valijatest. Kuigi Trumpi toetus langes võrreldes detsembriga kolme protsendipunkti võrra, juhib ta jätkuvalt kindlalt teiste kandidaatide ees.

Teisele kohale jõudis Lõuna-Carolina ekskuberner Nikki Haley, keda toetab 20 protsenti eelvalimistel osa võtta kavatsevatest valijatest. Haley toetus kasvas kuuga nelja protsendipunkti võrra.

Kolmandaks jääb Florida kuberner Ron DeSantis, keda toetab 16 protsenti Iowa vabariiklaste eelvalimiste valijatest, mis on kolme protsendipunkti võrra madalam toetus kui detsembris.

Ettevõtja Vivek Ramaswamy toetus on tõusnud kaheksale protsendile varasema viie asemel.

DeSantise kampaania esindajad väidavad, et tema toetus peaks valimisõhtul olema ennustatust kõrgem. Nende sõnul on DeSantisel väga hea piirkondlik korraldus ning ta peaks lõikama kasu osariigis mõjukate vabariiklaste toetusest, kelle seas on kuberner Kim Reynolds ja usundijuht Bob Vander Plaats. Samuti käis DeSantis läbi kõik 99 Iowa maakonda.

Loe rohkem:  Ukrainska Pravda: NATO ei ennusta kevadel Vene pealetungi Ukrainas | Välismaa

Ometi näitab sama küsitlus, et kõige entusiastlikumad toetajad on Trumpil. Ekspresidendi toetajatest on “ülimalt entusiastlikud” 49 protsenti, DeSantise toetajate seast 23 protsenti ja Haley toetajate seast ainult üheksa protsenti.

Financial Times kirjutab, et kehva valimistulemuse puhul võib oma kandidatuurist loobuda DeSantis, kes on panustanud enim just Iowale. Samuti võib kehva tulemuse puhul taanduda Ramaswamy, kes on panustanud kampaaniasse palju enda raha.

Trump ei puhka aga loorberitel ning kutsub oma valijaid üles hääletama igal juhul.

“Teie ei saa kodus istuda. Kui olete haige nagu koer, öelge abikaasale, et peate minema. Isegi kui teie hääletate ja siis surete ära, siis pidage meeles, et see on seda väärt,” tõi endise presidendi sõnu välja Politico.

Valijad võivad üleskutset vajada, sest valimisõhtul ennustavad ilmateadustajad osariigis kuni 26 külmakraadi ja tuisku, mis võib mõjutada eriti valimisosalust maapiirkondades, kus Trump on kõige tugevam.

Kokkuvõttes näitab viimane küsitlus, et Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste kandidaadina juhib Donald Trump Iowas. See annab aimu sellest, et tema populaarsus võib olla püsiv ja võimaldab tal jätkata valimiskampaaniat teistes osariikides. See uudis võib mõjutada ka rahvusvahelist kogukonda, kuna Trumpi võidu korral võib see kaasa tuua poliitilisi ja majanduslikke muutusi üle maailma. Seega on oluline jälgida edasiseid arenguid, et mõista, kuidas see võib mõjutada nii Ameerika Ühendriikide kui ka globaalset poliitikat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga