Vittozzi lõpuspurt oli Tandrevoldile liiast | Laskesuusatamine

2214306h534et24

Tere tulemast Eestisse! Viimase laskesuusatamise võistluse Vittozzi lõppsprint oli tõeliselt särav, kuid kahjuks oli see liiast meie oma laskesuusatajale Tandrevoldile. See võistlus pakkus põnevust ja draamat ning on kindlasti üks neist hetkedest, mida laskesuusatamise fännid veel pikka aega mäletavad. Olles tõeline spordimaa, võime Eestis alati nautida põnevat ja adrenaliinirohket tegevust ning laskesuusatamine on kindlasti üks nendest spordialadest, mis rikastab meie kultuuri. Loodame, et ka teie naudite siinset laskesuusamist ning meie sportlaste saavutusi rahvusvahelisel tasandil.

Laskesuusatamise maailma karika etapil Ruhpoldingis võitis naiste jälitussõidu itaalanna Lisa Vittozzi (1; 30.30,7), kes edestas vaid 0,7 sekundiga norralannat Ingrid Landmark Tandrevoldi (1).

Sprindi võitnud 27-aastane Tandrevold alustas ka jälitussõitu väga hästi, juhtides lamadestiirude järel konkurentide ees poole minutiga. Paraku tuli püstitiirus üks eksimus ja Vittozzi jõudis kandadele.

Lõpus jäigi esikoht nende kahe otsustada ja finišispurt oli 28-aastasel itaallannal võimsam. Kolmanda koha teenis teine norralanna Juni Arnekleiv (0; +9,1), kes kordas karjääri parimat tulemust.

Kaheksa hulka sõitsid veel prantslanna Lou Jeanmonnot (2; +31,1), šveitslanna Lena Häcki-Gross (2; +43,2), sakslanna Franziska Preuss (2; +44,5), prantslanna Justine Braisaz-Bouchet (4; +46,2) ja rootslana Hanna Öberg (1; +52,5).

Kaks rajale läinud eestlannat jätsid kahepeale kümme märki üles ja pidid leppima kohtadega kuuendas kümnes: Tuuli Tomingas oli 55. (6; +5.03,1) ja Regina Ermits 56. 84; +5.03,7).

Enne võistlust:

Vastavalt sprindi arvestusele läheb esimesena rajale norralanna Ingrid Landmark Tandrevold, keda asuvad jälitama rootslanna Mona Brorsson (+0.18), itaallanna Lisa Vittozzi (+0.19) ja prantslanna Lou Jeanmonnot (+0.25).

Neile järgnevad rootslanna Elvira Öberg (+0.34), sakslanna Janina Hettich-Walz (+0.35), rootslanna Linn Persson (+0.36) ja tšehhitar Lucie Charvatova (+0.48).

Loe rohkem:  Norra mehed võtsid MM-i jälitussõidus viisikvõidu, eestlased eksisid palju | Laskesuusatamine

MK-sarja üldliider Justine Braisaz-Bouchet (Prantsusmaa) läheb teele 12. positsioonilt (+0.55).

Jälitussõitu pääses ka kaks eestlannat: Tuuli Tomingas (48.; +2.00) ja Regina Ermits (58.; +2.33).

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Dorothea Wierer näitas tugevat esitust Vittozzi lõpuspurdiga võidu saavutamiseks. See oli kindlasti suur pettumus Tandrevoldile, kes oli terve võistluse vältel tugev ja võitles esikoha nimel. Laskesuusatamises on aga alati ootamatuid pöördeid ning tulemused võivad kiiresti muutuda. On siiski oluline meeles pidada, et võistlusmõõduvõtmine ja spordimehelikkus on olulisemad kui võidukoht. Tandrevold võib kindlasti olla uhke oma esinemise üle ning keskenduda järgmistele võistlustele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga