Rahvusvaheline jäähokiliit kõrvaldas Iisraeli koondised MM-turniiridelt | Jäähoki

969316hfd05t24

Tere tulemast, kallid spordisõbrad! Rahvusvaheline Jäähokiliit on teinud otsuse kõrvaldada Iisraeli jäähokikoondised järgmistelt MM-turniiridelt, põhjendades seda poliitiliste põhjustega. See otsus on tekitanud palju poleemikat ja arutelu spordimaailmas. Iisraeli sportlased ja nende toetajad on protesteerinud otsuse vastu ning nõuavad õiglust ja võrdseid võimalusi spordis. Sellel teemal jätkuvad arutelud nii rahvusvahelisel tasandil kui ka kohalikul areenil. Jääme ootama, kuidas see olukord edasi areneb ning loodame leida õiglase lahenduse kõigi osapoolte jaoks.

Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) eemaldas kõik Iisraeli koondised rahvusvahelistelt turniiridelt. See tähendab, et naiskond ei saa osaleda ka Kohtla-Järvel toimuval MM-turniiril.

IIHF-i teatel on otsuse taga turvakaalutlused. “Vastavalt IIHF-i kohustusele kaitsta kõiki osalejaid ja kohustusele rakendada selleks asjakohaseid ohutus- ja tervisekaitsemeetmeid, otsustas IIHF-i nõukogu peatada Iisraeli rahvuskoondiste osalemise IIHF-i võistlustel, kuni kõigi osalejate (sealjuures iisraellaste endi) turvalisus ja heaolu on tagatud,” teatas rahvusvaheline alaliit.

IIHF lisas, et otsus langetati pärast nõupidamist turniiridel osalevate koondiste ja korraldajatega.

Iisraeli meeste jäähokikoondis pidanuks tänavu aprillis osalema Serbias toimuval teise divisjoni A-grupi MM-turniiril, kus võõrustajate kõrval on mängimas veel ka näiteks Horvaatia, Austraalia, Island ja Araabia Ühendemiraadid.

Iisraeli naiste jäähokikoondis pidanuks osalema aga märtsi lõpus Kohtla-Järvel toimuval kolmanda divisjoni B-grupis turniiril, kus Eesti kõrval löövad kaasa veel Bosnia ja Hertsegoviina, Singapur ning Tai.

Iisraeli meedia teatel pole kohalik jäähokiliit rahvusvahelise organisatsiooni otsusega rahul ja kaalub selle kohtus vaidlustamist.

Iisraeli meeste jäähokikoondis on osalenud madalamates divisjonides juba alates 1990. aastate alguses ja jäis 2006. aastal korraks ka esimeses divisjonis ära. Naised debüteerisid MM-turniiril alles 2022. aastal.

Kuigi Rahvusvaheline Jäähokiliit kõrvaldas Iisraeli koondised MM-turniiridelt, on oluline meeles pidada, et spordis peaksid kõik riigid saama võrdsed võimalused osaleda. See otsus võib olla pettumust valmistav, kuid see peaks julgustama Iisraeli jäähokiföderatsiooni ja nende mängijaid jätkama pingutamist ning arengut. Oluline on, et rahvusvaheline kogukond toetaks Iisraeli jäähokimeeskondi ja aidata neil ületada takistused, et nad saaksid tulevikus tagasi MM-turniiridele naasta ja esindada oma riiki jäähokiväljakul.

Loe rohkem:  Suri endine hokiproff ja Sabalenka poiss-sõber | Jäähoki

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga