VAATA OTSE | Kaunase EM-il lähevad jääle naisüksiksõitjad | Iluuisutamine

1704974539 2186728h6799t24

Tere tulemast Kaunase EM-il toimuvale naisüksiksõitjate iluuisutamise võistlusele! Sel aastal saame tunnistada Eesti parimate uisutajate võistlust, kui nad astuvad Kaunase jääl jääle ning näitavad oma silmapaistvaid oskusi ja võrratuid etteasteid. Olgu teie lemmikuks Kelly Sildaru või mõni teine Eesti tipptegija, saate otsepildis nautida nende graatsilist ja võimsat esinemist. Ole valmis jälgima põnevat võistlust ning saama osa imelisest iluuisutamise maailmast otse oma kodusest teleekraanilt!

Kaunases Žalgirise Arenal toimuvatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel saab neljapäeval alguse naisüksiksõitjate tiitlivõistlus, milles lähevad Eesti eest jääle Kristina Lisovskaja ning Nataly Langerbaur. ERR-i spordiportaali ning ETV+ otseülekanne algab kell 14.00, telerist saab valida ka eestikeelse kommentaari.

Tiitlit kaitseb Gruusia iluuisutaja Anastasiia Gubanova, suursoosikuks on Loena Hendrickx Belgiast, kes jäi mullu grusiini järel teiseks. Kohal on ka mullune pronksmedalist Kimmy Repond, viimasena asub aga jääle poolatar Jekaterina Kurakova.

Eesti meistrivõistlustel hõbeda teeninud Nataly Langerbaur teeb enda EM-debüüdi ning kuue-aastase vahe järel on taas EM-il jääl Kristina Lisovskaja.

Langerbauri kogusumma isiklik rekord pärineb oktoobrist, kui ta Budapestis toimunud võistlusel 165,85 punkti teenis. Lühikava eest sai ta seal 54,84 punkti, vabakava eest teenis eestlanna 111,01 punkti. Lisovskaja viis novembris Astanas enda isikliku tippmargi 158,09 punkti peale. Lühikava eest sai ta 57,08 punkti (isiklik rekord 57,87) ning vabakavas teenis ta 101,01 punkti.

Sel hooajal Euroopa naistest paremuselt kolmanda punktisumma välja uisutanud Niina Petrõkina taastub detsembri hakul saadud vasaku jala pindluumurrust ega saa üle sõita mullu saavutatud kuuendat kohta. Jääle ei tule seekord ka Eva-Lotta Kiibus, kes ei saanud mõlema jala sääreluu stressimurru tõttu hooajaks tõhusalt valmistuda.

Lühikavaga selgitatakse 24 paremat, kes pääsevad laupäeval sõitma otsustavat vabakava. Reporter on Aet Süvari, kommenteerivad Anu Säärits ja Liina-Grete Lilender.

Loe rohkem:  Eva-Lotta Kiibus lõpetas Saksamaal enam kui aasta kestnud võistluspausi | Iluuisutamine

Kokkuvõttes on Kaunase iluuisutamise EM võistlus olnud suurepärane võimalus näha naisüksiksõitjaid jääle minemas ning oma oskusi näitamas. Meil on olnud võimalus nautida nende graatsilist liikumist ja professionaalset etteastet. See on olnud tõeliselt kaasahaarav sündmus, mis on pakkunud palju emotsioone ja elamusi nii spordisõpradele kui ka uisutamise fännidele. Loodame, et järgmistel võistlustel näeme veelgi rohkem silmapaistvaid esitusi ja kaasakiskuvaid hetki. Aitäh kõigile sportlastele ja korraldajatele selle suurepärase võistluse eest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga