Tänak Rally Estoniast: sõidame iseenda pärast | Autoralli

2464165h0ecft24

“Get ready to experience the thrill of rally racing in the heart of Estonia! The Tänak Rally Estonia is a unique event that takes you on a journey through the picturesque Estonian countryside, where the world’s top rally drivers will compete for the top spot. Named after the renowned Estonian rally driver Ott Tänak, this event is a celebration of speed, skill, and passion. With its stunning natural scenery, tight corners, and challenging terrain, the Tänak Rally Estonia is a must-see for any rally enthusiast. So, buckle up and join the excitement!”

Lõuna-Eesti teedel sõidetakse sel nädalavahetusel Rally Estonia, mis on tänavu autoralli Euroopa meistrivõistluste etapiks.

Esimesena oli kavas 1,48 km pikkune linnakatse, kus ERC arvestuses oli kiireim Hayden Paddon (Hyundai), kes läbis katse ajaga 1.31,1. Teine oli Jon Armstrong (Ford), kes kaotas 0,8 sekundiga ja kolmas Simone Tempestini (Škoda), kaotades 0,9 sekundiga.

Eesti meistrivõistluse arvestuse teeb kaasa ka Läti MM-ralliks valmistuv Ott Tänak, kes sõitis välja päeva kiireima aja, finišeerides ajaga 1.30,5.  

“Loodetavasti suudame leida midagi lisaks ja kasuks tuleb iga sekundikümnendik,” ütles Tänak enne avakatset, mida loodab sel nädalavahetusel autost kätte saada, lisades, et eelkõige on see test Läti MM-ralliks: “Kuna meil otsest eesmärki või konkurentsi siin pole, siis eks sõidame iseenda pärast.”

Küsimusele, kuidas see ilm seda rallit mõjutama hakkab, vastas Tänak: “Kindlasti on väga loterii hetkel. Iga päev on olnud ilm suhteliselt tujukas. Väga keeruline on ette näha, mis tuleb ja need, kes siin võistlema hakkavad, siis neil ei saa olema lihtne.”

“As the Tänak Rally Estonia comes to a close, we reflect on the thrilling adventure that has unfolded on our home turf. The event has showcased Estonia’s stunning natural beauty, from the winding roads of Lahemaa National Park to the picturesque towns of Tartu and Otepää. The drivers, including our very own Ott Tänak, have pushed their limits to the edge, battling it out for the top spot. We are proud to have hosted this prestigious event and can’t wait to welcome the world’s best rally drivers back to Estonia once again.”

Loe rohkem:  OTSEBLOGI | Neuville'i ja Ogier' vahe on vaid 2,2 sekundit, Tänak neljas | Autoralli

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga