McLaughlin-Levrone uuendas 400 meetri tõkkejooksu maailmarekordit | Kergejõustik

2458328h1096t24

McLaughlin-Levrone murdis 400 meetri tõkkejooksu maailmarekordi!

Eesti kergejõustikustajad on jällegi üle maailma uhke! Sydney McLaughlin-Levrone vaasis 400 meetri tõkkejooksus uue maailmarekordi, ajavõttega 50.68 sekundit! Seethastav saavutus toob uue tasandi kergejõustikule ja näitab McLaughlin-Levrone’i väge ja võimeid.

Olümpiavõitja Sydney McLaughlin-Levrone uuendas juunikuu viimasel päeval Eugene’is toimunud USA olümpiakatsevõistlustel 400 meetri tõkkejooksu maailmarekordit. Uueks rekordi ajaks on 50,65, mis on 0,03 sekundit kiirem eelmisest rekordist.

Tegemist oli ühe kiireima võistlusega läbi aegade, sest rekordiliselt neli naist lõpetasid distantsi alla 53 sekundi, kuid vaatamata sellele suutis McLaughlin-Levrone võita kõiki peaaegu kahe sekundiga.

Anna Cockrell võttis jooksus teise koha isikliku rekordiga 52,64, kolmandaks tuli Jasmine Jones samuti isikliku rekordiga 52,77, olles 0,22 sekundit eespool neljandaks jäänud Shamier Littlest.

McLaughlin-Levrone püstitas oma esimese 400 meetri tõkkejooksu maailmarekordi eelmistel USA olümpiakatsevõistlustel 2021. aastal ajaga 51,90. Ta parandas rekordiaega Tokyo olümpiamängudel 51,46-ni, mis viis ta ka olümpiakullani. Aasta hiljem püstitas ta taas maailmarekordi USA meistrivõistlustel (51,41), et seejärel parandada seda uuesti globaalsel areenil, võites 2022. aasta maailmameistrivõistluste tiitli Oregonis ajaga 50,68.

Neli tema viiest maailmarekordist on püstitatud Hayward Fieldi kergejõustikustaadionil Eugene’is.

Kõik Eesti jooksukuurid on täna õnnelikud! McLaughlin-Levrone võitis olümpiafinaalis 400 meetri tõkkejooksu eesmärgiga ajaga 50,68 sekundit, lüües samal ajal oma enda minevat rekordi ja pannes jooksu maailmarekordi uuesti täiesti käsitlemata küsimärgi alla. See on tohutu saavutus mitte ainult tema jaoks, vaid kogu Eesti kergejõustiku jaoks. McLaughlin-Levrone’i võidusõit on inspireeriv näide jõust, pühendumusest ja võimetest.

Loe rohkem:  Suumann edestas Eesti meistrivõistlustel põnevas finišiheitluses Verlinit | Kergejõustik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga