VAATA OTSE | Iluuisutamise MM-i avab paarissõidu lühikava | Iluuisutamine

2314677h4a0dt24

Tere tulemast iluuisutamise maailma! Sel õhtul avab paarissõidu lühikava Iluuisutamise Maailmameistrivõistlused ning meil on suur au olla osa sellest uskumatust sündmusest. Ükski teine spordiala ei suuda ületada iluuisutamise võlu ja elegantsi ning meil on ainulaadne võimalus jälgida tipptasemel sportlaste imelist etteastet otse siin ja praegu. Olge valmis kogema emotsioone, mis jäävad kauaks meelde ning laske end lummatada iluuisutamise maagilisest maailmast!

Iluuisutamise maailmameistrivõistlused peetakse tänavu Kanadas Montrealis, kus esimesena on kavas paarissõidu lühikava. Otseülekanne ERR-i spordiportaalis algab kell 20.35, ETV+ näitab võistlust viitega, alustades kell 21.20. Kommenteerivad Anu Säärits ja Liina-Grete Lilender.

Paarissõidus on võistlustules 24 paari, neist 20 pääsevad edasi vabakava esitama. Tiitlikaitsjad on jaapanlased Riku Miura ja Ryuichi Kihara (hooaja tippmark 190,77 punkti), kes triumfeerisid mullu kodupubliku ees. Sel hooajal jäi jaapanlastel aga pool hooaega vigastuse tõttu vahele. Viimati võistlesid nad nelja kontinendi meistrivõistlustel, kus pidid leppima hõbedaga.

Nelja kontinendi meistrikulla võitis Kanada paar Deanna Stellato-Dudek – Maxime Deschamps (hooaja tippmark 214,64 punkti) ja Kanada duo on ka kodusel MM-il suurfavoriit. Ameeriklanna Stellato-Dudek oli varem üksiksõitja, aga lõpetas rohkete vigastuste tõttu karjääri kõigest 17-aastasena. 17 aastat hiljem naasis ta võistlustulle paarissõitjana ja koostöö Deschampsiga on olnud väga edukas. Käimasoleval hooajal võitsid nad kaks GP-etappi, aga GP-finaalis pidid leppima kolmanda kohaga. ISU auhinnagalal teenis 40-aastane Stellato-Dudek erilise saavutuse auhinna.

Mullustest MM-medalistidest on võistlemas ka itaallased Sara Conti ja Niccolo Macii (hooaja tippmark 205,88 punkti), kes eelmisel aastal võitsid Euroopa meistrivõistlustel kulla, aga tänavu olid alles kuuendad. Detsembris GP-finaali võitnud Saksamaa paar Minerva Fabienne Hase – Nikita Volodin (hooaja tippmark 206,43 punkti) jäi EM-il medalita, aga loodab MM-il vigade paranduse teha.

Loe rohkem:  Langerbaur lühikava järel: lõpuks hakkavad tulemused tulema | Iluuisutamine

Euroopa meistritiitli võitsid tänavu itaallased Lucrezia Beccari ja Matteo Guarise (hooaja tippmark 199,19 punkti), juunioride MM-il võidutses Gruusia paar Anastassia Metelkina – Luka Berulava (hooaja tippmark 202,11 punkti).

Paarissõit on ainus distsipliin, kus Eesti sportlasi võistlustules ei ole.

Kokkuvõtteks võib öelda, et iluuisutamise MM-i paarissõidu lühikava oli kaasahaarav ja väljakutseid pakkuv etendus, mis näitas sportlaste oskusi ja elegantset liikumist jääl. Võistlus tõi kokku parimad paarid üle maailma ning pakkus publikule põnevust ja emotsioone. Eesti uisupaarid jätsid endast samuti head muljet ning näitasid oma tipptaset. Jääme huviga ootama järgmisi etendusi ning loodame, et kõik sportlased jätkavad suurepäraste tulemuste saavutamist. Ehkki võistlus on lõppenud, jääb meile kindlasti meelde selle kaunis ja kunstipärane atmosfäär.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga