Lätis taandub inflatsioon ja makse võib laekuda alla ootuste | Välismaa

980047hb543t24

Estonias, the recent news of declining inflation and lower-than-expected payments being received in Latvia has sparked both concern and interest. The economic landscape in the Baltic region is constantly evolving, and any significant changes in neighboring countries can have ripple effects across borders. As Estonia navigates through these developments, businesses and individuals alike must closely monitor the situation to adapt and thrive in an ever-changing environment. The interconnectedness of the global economy means that what happens in one country can affect others, making it crucial to stay informed and prepared for any potential impacts.

Lätis taandub inflatsioon ja see võib anda hoobi riigikassale. Lätis kasvab nüüd mure, et riigile laekub makse planeeritust vähem.

Läti rahandusminister Arvils Ašeradens ütles, et ministeerium on kärpinud juba majanduskasvu prognoosi. Kui varem eeldas ministeerium, et majandus kasvab tänavu 2,4 protsenti, siis nüüd eeldab ministeerium, et majandus kasvab 1,4 protsenti. 

Läti inflatsioon taandub kiiresti, rahandusministeerium eeldas varem, et inflatsioon jääb käimasoleval aastal kahe protsendi juurde. Jaanuaris oli inflatsioon aga 0,9 protsenti, veebruaris taandus inflatsioon veelgi. Riigis kasvab nüüd mure, et inflatsioon võib asenduda deflatsiooniga. 

Deflatsiooniga kaasneb oht, et üldise hinnataseme langedes lükkavad inimesed edasi oma oste, ettevõtted aga oma investeeringuid. 

Ašeradens ütles, et makse võib laekuda alla ootuste. Tema sõnul toimivad tööjõumaksud endiselt hästi, käibemaksuga pole seis nii hea. 

Käibemaksu laekus jaanuaris 342,5 miljonit eurot, seda oli planeeritust 6,4 protsenti vähem. 

Kokkuvõttes näeme, et Lätis on inflatsioon langemas ja maksete laekumine võib olla alla ootuste. Olukord võib tekitada muret majanduse stabiilsuse osas, kuid samas pakub ka võimalusi uuteks lahendusteks ning reformideks. Oluline on hoida silm peal majandustrendidel ja tegutseda proaktiivselt, et leida parimad võimalused olukorra parendamiseks. Koostöö nii kohalike kui ka välismaiste partneritega on võtmetähtsusega, et saavutada edukas majandusareng ning tagada stabiilsus Läti majanduses.

Loe rohkem:  Soome presidendivalimised võitis Alexander Stubb | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga