Prantsusmaal jäi tulvade tõttu mitu inimest kadunuks | Välismaa

2301300habd9t24

Estonia, a beautiful and tranquil country in Northern Europe, may seem worlds away from the recent devastating floods in France. However, the news of several people going missing due to the floods in France has reached even this small Baltic nation. As we come to terms with the reality of natural disasters affecting our global community, let us join together in solidarity and support for those affected by the floods. Estonia stands ready to lend a helping hand and show compassion to our fellow citizens of the world.

Prantsusmaa päästetöötajad otsisid pühapäeval seitset inimest, nende seas kahte last, kes jäid kadunuks riigi lõunaosa tabanud tugevas tormis ning kellest enamiku puhul kardetakse, et nad olid autosse lõksu jäänud ja vesi viis nad üleujutatud sildadelt kaasa.

Laupäeva õhtul püüdis neljaliikmeline pere, kelle seas olid ka nelja- ja 13-aastane laps, ületada Gardoni jõge Nimes’i linnast põhjas asuva Dionsi küla sillal, märkis prefektuur.

Isa ja kaks last on jätkuvalt kadunud, kuid päästjad leidsid 40-aastase ema, kes oli samuti autos, ja ta viidi haiglasse.

Pühapäeval otsingud helikopteri kaasabil Dionsis jätkusid, sild oli endiselt vee all.

Päästjad otsisid ka kaht naist (47 ja 50 eluaastat) Goudargues’i linnast, kes tegid hädaabikõne samuti sealselt sillalt enne, kui kontakt nendega kadus.

Veel üks Belgia kodanikust autojuht on kadunud ning temagi puhul kahtlustatakse sillalt veevooluga kaasa tõmbamist. See vahejuhtum leidis aset Gardi departemangus Gagnieres’i külas.

Tee oli suletud ja politseinik keelas juhil sillale sõita, ütlesid ametnikud.

Autos oli ka reisija, samuti Belgia kodanik, kel õnnestus välja pääseda ja ronida puu otsa, kust ta rohkem kui kaks tundi hiljem päästeti.

Loe rohkem:  Soome presidendivalimistel on juhtimas Stubb ja Haavisto | Välismaa

Naabruses asuvas Ardeche’i departemangus jäi laupäeval kadunuks sealse Saint Martin de Valamas’ küla hüdroelektrijaama juhtivtöötaja. Otsingud jätkuvad.

Siseminister Gérald Darmanin ütles, et päästjad viisid Ardeche’i ja Gardi departemangudes läbi tormi ja paduvihmadega seoses kokku 35 erineva otstarbega operatsiooni.

Ta lisas, et kõik sildadelt jõevette pühitud autod on leitud, kuid mitte inimesed.

Eestis on tulvade oht ja kadunud inimesed murettekitav teema, mida tuleb tõsiselt võtta. Prantsusmaal toimunud tragöödia näitab, kui kiiresti võivad loodusõnnetused muutuda inimelude kaotuseks. Oluline on olla valmis ja jälgida ilmaolusid ning vältida ohtlikke piirkondi üleujutuste ajal. Julgustame kõiki oma kodudes ja kogukondades olema ettevaatlikud ning toetama üksteist keerulistes olukordades. Meie südamlikud mõtted ja kaastunne lähevad kõigi nende perede ja lähedaste poole, kes on kaotanud lähedase loodusõnnetuste tõttu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga