Riia Võidu park sai uue näo | Välismaa

2294841hb2d5t24

Tere tulemast Riia Võidu parki, kus uuenduslikud muutused on toonud uue hingamise sellele kaunile looduslikule oaasile. Uue näo saanud park on võluv koht nii kohalikele elanikele kui ka külastajatele välismaalt. Uuendatud alad, täiustatud rajad ja kaasaegsed mugavused muudavad Riia Võidu parki põnevaks sihtkohaks puhkuseks ja lõõgastumiseks. Olgu teie sihtpunkt perepiknik või jalutuskäik looduses, see park pakub midagi igaühele, kes soovib tunda end ühendatuna loodusega ja nautida ilusat keskkonda. Tere tulemast avastama ja kogema meie kaunist uuenenud Riia Võidu parki!

Riias asuv Võidu park on Baltimaade suurima punaobeliski mahavõtmise järel saanud uue näo. Peagi algab ümberehitustööde teine osa ja Riia linna juhid loodavad, et ideoloogilised erimeelsused selle suure linnaala kasutamise üle jäävad minevikku.

Aeg läheb kiiresti. Päevast, mil 80 meetri kõrgune Nõukogude armeele pühendatud obelisk Riias langetati, on möödas juba rohkem kui poolteist aastat. Riia linnavalitsus loodab, et Võidu pargist kujuneb Metsapargi kõrval teine populaarne vaba aja veetmise koht. Paigas, kuhu tuldi 9. mail punaseid nelke tooma, rulatavad nüüd lapsed, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Töötasime välja uue kontseptsiooni, mille põhjal muutsime pargi rahvale atraktiivsemaks. Sellega kaasnes ideoloogiline muutus, et rohkem seostataks Võidu parki puhke- ja jalutuskohana ning peredele sobiva vaba aja veetmise paigana,” ütles Riia linnavalitsuse tegevdirektor Janis Lange.

14 hektari suurusest alast on praguseks renoveeritud üheksa hektarit ja selleks on kulunud üle kaheksa miljoni euro. Algamas on teise etapi ehitustööd ülejäänud viie hektari väljaehitamiseks. Äsja korraldas Riia linnavalitsus kohalike elanike arvamusküsitluse, kust nähtub, et enamik soovib siia ka kohvikuid ja välijõumasinaid.

Okupatsioonivägesid ülistava samba asemel on pargis nüüd jalutusrajad ja mänguvõimalused, kuid rahvas ei taha eriti kaamera ees rääkida, kas nad on muudatustega rahul või mitte. Igatahes kinnitab Riia linnavalitsus, et linnaelanike soove on arvestatud võimalikult palju ja nagu võib näha juba praegu, mil haljastus pole veel lõplikult valmis saanud, kasutatakse seda parki üsna usinalt.

Loe rohkem:  ERR Bagdadis: Iraagi president toetab liitlasvägede kohalolu | Välismaa

Nimi – Võidu park – jääb aga alles, sest esimese Läti Vabariigi ajal tähistas see üht teist võitu – Pavel Bermondt-Avalovi vägede üle, siin peeti sõjaväeparaade ja isegi laulupidu. Võidu parki laulukaare ehitamisele tõmbas kriipsu peale Nõukogude okupatsioon. Osa lätlasi näeks Võidu parki meeleldi ka praegu pidulike sündmuste tähistamise paigana.

Kokkuvõttes on Riia Võidu park saanud uue ja kaasaegse ilme, mis rõõmustab nii kohalikke elanikke kui ka külalisi välismaalt. Renoveerimistööde tulemusena on park saanud rohkem haljasalasid, moodsaid valgusteid ja mugavaid istumisnurki. Lisaks on lisandunud kaasaegsed mänguväljakud ning ürituste ja kontsertide korraldamise võimalused. Uus ja kaunis park on kindlasti üks oluline turismimagnet ning pakub mõnusat puhkekohta nii linnakodanikele kui ka linna külastavatele turistidele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga