Sotside juhatusse pürgivad teiste seas Jaak Aab ja Tiit Tammsaar | Eesti

2289369h3655t24

Estonia is abuzz with anticipation as the Social Democratic Party announces its candidates for the party’s leadership positions. Among the contenders are seasoned politicians Jaak Aab and Tiit Tammsaar, both vying for a spot on the party’s board. With their wealth of experience and dedication to serving the Estonian people, the competition is sure to be fierce. As Estonia looks towards a future filled with challenges and opportunities, the decisions made by the new party leadership will undoubtedly shape the country’s political landscape for years to come.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogul kandideerivad juhatusse teiste seas endine keskerakondlane Jaak Aab, endine eurosaadik ja mitmekordne minister Ivari Padar ning kunagine põllumajandusminister Tiit Tammsaar.

“Kandidaatide esitamise periood meil veel käib. Üles on esitatud kandidaate nii riigikogu liikmete, ministrite kui ka teiste piirkondades aktiivsete liikmete näol. Sealt leiab rohkem tuntud kui ka võib-olla avalikkusele veel vähemtuntud nimesid,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretär Reili Rand ERR-ile.

Aseesimeesteks üles seatud Riina Sikkut, Anti Allas, Jevgeni Ossinovski, Lauri Paeveer, Tanel Kiik, Eduard Odinets ja Eve Kislov.

Juhatuse on üles seatud Eduard Odinets, Ivari Padar, Jaak Aab, Joosep Vimm, Jüri Ross, Karin Paulus, Lauri Paeveer, Madis Kallas, Maris Neeno, Maris Sild, Priit Lomp, Riina Sikkut ja Tiit Tammsaar.

16. märtsil kinnitab erakond ka Euroopa Parlamendi valimiste programmi ja ka valimisnimekirja.

Sotsiaaldemokraatide esinumbriks on esitatud eurosaadik Marina Kaljurand, lisaks on esitatud Sven Mikser, Jevgeni Ossinovski, Tanel Kiik, Ivari Padar, Elo Kiivet, Riina Sikkut. Erakonna esimees Lauri Läänemets ise ei kandideeri.

Reili Rand ütles, et kandidaate on täna juba üles seatud rohkem kui lõpuks nimekirja maht võimaldab.

Loe rohkem:  Järgmisest aastast jääb pensioni tulumaksuvaba piir püsima 776 eurole | Eesti

Erakonna liikmed saavad valimisnimekirja esitada veel reedese päeva jooksul ja üldkogule jõuab valimisnimekiri juhatuse ettepanekul.

Rand ütles, et poliitilist arutelu, näiteks koalitsioonist Tallinnas, üldkogul plaanis ei ole.

Sotsiaaldemokraatide üldkogu toimub 16. märtsil Paide muusika- ja teatrimajas.

Kokkuvõttes näeme, et Eesti Sotsiaaldemokraatliku partei juhatuse valimiste eel on mitmed kogenud poliitikud nagu Jaak Aab ja Tiit Tammsaar otsustanud kandideerida. Nende kandidatuurid lisavad kindlasti olulist dünaamikat erakonna juhtimisse ning näitavad partei liikmete soovi tuua uut energiat ja ideid. Aab ja Tammsaar on mõlemad pikaajalised poliitikud, kellel on rikkalikud kogemused ning teadmised Eesti poliitikast. Nende võidu korral võime oodata huvitavat ja tulemuslikku perioodi erakonna juhtimisel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga