Ka Taani lõpetas Nord Streami sabotaaži uurimise | Välismaa

2280405h1575t24

Tere tulemast Eestisse! Viimased uudised räägivad sellest, kuidas Taani ametivõimud on lõpetanud uurimise Nord Streami sabotaaži juhtumi osas. See skandaalne juhtum on tekitanud palju vastuolusid ja mõjutanud mitmeid riike, sealhulgas Eestit. Välismaa suhtes on tõstatatud palju küsimusi ja spekulatsioone, mis on muutnud olukorra väga keeruliseks. Kuid üks asi on kindel, et see pole veel lõpp ja meil tuleb olla valmis selleks, et see skandaal võib veelgi suuremaid tagajärgi kaasa tuua. Oleme kahtlemata huvitatud, kuidas see kõik mõjutab meid siin Eestis.

Taani politsei teatas esmaspäeval, et lõpetab uurimise seoses Venemaad ja Saksamaad ühendavate Nord Streami torujuhtmete saboteerimisega 2022. aastal. Hiljuti teatas ka Rootsi, et lõpetab juurdluse.

Taani politsei teatas, et torujuhtmeid saboteeriti tahtlikult, kuid samal ajal leitakse, et kriminaalasja algatamiseks pole piisavalt alust ja seetõttu otsustati juurdlus lõpetada, vahendas Reuters. 

Rootsi teatas veebruari alguses, et lõpetab jurisdiktsiooni puudumisel juurdluse.

2022. aasta septembris toimusid Nord Streami plahvatused. Saksa valitsus nimetas lekkeid sihipäraselt korraldatud sabotaažiks. Euroopa võimud alustasid seejärel uurimist.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Taani on lõpetanud Nord Streami sabotaaži uurimise ega leidnud süüdlast. See otsus jätab paljud küsimused vastuseta ning jääb õhku rippuma kahtlus sabotaaži tegeliku olemuse kohta. See on oluline samm, kuid samas ka pettumus, kuna kõikidel on õigus teada tõde selle kohta, mis juhtus ja kes olid selles osalised. Loodame, et tulevikus suudetakse selgitada välja tõde ja vastutavad isikud toovad õigluse.

Loe rohkem:  Hamas pakkus Iisraelile 135-päevalist vaherahu | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga