Fotod ja video: vabariigi aastapäeva paraad Tallinnas Vabaduse väljakul | Eesti

2275401hacc6t24

Tere tulemast Tallinna Vabaduse väljakule, kus igal aastal tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva paraadiga! See oluline sündmus toob kokku nii kohalikud elanikud kui ka külalised üle kogu riigi, et austada Eesti ajalugu ja iseseisvust. Paraadil osalevad mitmed väeüksused, päästjad, politsei ning noorteorganisatsioonid, luues muljetavaldava vaatemängu kogu linnale. Fotograafid ja videograafid jäädvustavad sündmuse emotsioone ja kirevust, et säilitada mälestusi ja jagada neid kogu maailmaga. Ära jää maha – liitu meiega ja tunneta Eesti uhkust ja patriotismi!

Tallinnas Vabaduse väljakul toimus vabariigi aastapäeva puhul kaitsejõudude paraad.

Paraadi võttis vastu president Alar Karis, paraadi juhatas kaitseväe juhataja kindral Martin Herem. Paraadi rivistaja oli kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson. 

Paraadist võttis osa pea 840 osalejat ja 31 ühikut tehnikat, kokku osales paraadil 34 lippu, viis kompaniid, 11 rühma, kaks orkestrit (Eesti Sõjaväeorkester ja Kaitseliidu orkester Saxon) ja neli teenistuskoera. 

Esindatud oli Eesti Vabariigi riigiliputoimkond, Kaitseväe liputoimkond, kõikide väeliikide liputoimkonnad koos üksustega, erioperatsioonide väejuhatuse liputoimkond koos üksusega, Kaitseväe Akadeemia ja sõjaväepolitsei Vahipataljon. Diviisi esindavad paraadil 1. jalaväebrigaadi lipusoomuk, manööverüksused ja õhutõrjepataljon, 2.jalaväebrigaadi liputoimkond ja Kuperjanovi jalaväepataljon, suurtükiväepataljon, luurepataljon, staabi-ja sidepataljon ja logistikapataljon. Samuti osalevad paraadil Kaitseliit, Naiskodukaitse, Sisekaitseakadeemia, Vanglateenistus, Balti Kaitsekolledži-, CCDCOE-ja NFIU. 

Liitlastest olid paraadil esindatud Islandi ja Poola liputoimkonnad ning Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriikide liputoimkonnad koos üksusega. 

Samuti sai paraadil lisaks Eesti kaitseväe tehnikale näha NATO Eesti lahingugruppi kuuluvate Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi, Prantsuse Vabariigi ja Ameerika Ühendriikide lahingutehnikat.

Kokkuvõttes oli vabariigi aastapäeva paraad Tallinnas Vabaduse väljakul täis uhkust ja patriotismi. Sel aastal oli paraad eriti pidulik ning emotsionaalne, tähistades Eesti ajaloo olulist verstaposti. Fotod ja videod sellest sündmusest jäävad meie mällu alatiseks ning näitavad meie uhkust ja armastust meie armsa kodumaa vastu. Need pildid ja salvestused jäädvustavad seda tähtsat päeva ning meenutavad meile alati, kui oluline on hoida Eesti traditsioone ja väärtusi.

Loe rohkem:  Keskfraktsioon on esimehe valimisega ummikus | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga