Bulgaaria lubatud sõjaabi Ukrainale viibib | Välismaa

2267811h05dft24

Tere tulemast Eesti uudiste lugemisse! Viimased uudised Bulgaariast näitavad, et nende lubatud sõjaabi Ukrainale on viibinud. See on oluline teema, mis mõjutab mitte ainult Bulgaariat ja Ukrainat, vaid ka kogu Euroopat. Bulgaaria roll võitluses Ukraina iseseisvuse eest on tähtis ning selle viibimine võib tõsiselt mõjutada konflikti edasist arengut. Jääge kursis, et saada rohkem teavet selle olulise sündmuse ja selle mõju kohta kogu regioonile.

Bulgaaria pole suutnud kolm kuud pärast vastava otsuse langetamist tarnida Ukrainale lubatud jalaväe lahingumasinad, sest kaitseministeerium soovib, et NATO kataks transpordikulusid.

Vastava väitega on esinenud kõigi kolme erakonna saadikud, kes kas kuuluvad Bulgaaria euroopameelsesse valitsusse või toetavad seda hääletustel, kirjutab Euractiv.

“Bulgaaria võib aidata Ukrainat palju, kuid see [abi] viibib seetõttu, et kaitseministeeriumi juhtkond ei tööta optimaalselt,” ütles liberaalse peaministripartei PP parlamendisaadik Ivaylo Mirchev.

Bulgaaria parlament kiitis Ukrainale üle 100 jalaväe lahingumasina, S-300 rakettide ja süsteemide, miinipildujate, laskemoona ja muu varustuse saatmise kolm kuud tagasi. Ometi pole Bulgaaria siiani jalaväe lahingumasinaid Ukrainasse saatnud, kuigi Bulgaaria siseministeerium ja Ukraina kaitseministeerium on sõlminud lepingu masinate tarnimiseks.

Erakondliku kuuluvuseta kaitseminister Todor Tagarev on sattunud kriitika alla lisaks PP-le ka paremtsentristliku GERB-i ja Türgi vähemusi õigusi esindava DPS-i poolt. GERB kuulub valitsevasse koalitsiooni, samas kui DPS toetab seda hääletustel parlamendis.

“Bulgaaria saab aidata, kuid see ei toimu nõutud kiirusega, ning loodan, et see paraneb. Me oleme hääletanud otsuse üle kolm kuud tagasi, kuid ei suutnud me kolme kuuga transportida sada jalaväe lahingumasinat Sofiast Rusesse,” lisas Mirchev. Ruse on linn Doonau kaldal, mis piirneb Rumeeniaga.

Tagarev seletab viivitust asjaoluga, et Bulgaaria palus NATO liitlastelt rahastust tarnsportimiseks.

Loe rohkem:  Politico: EPP tegi von der Leyeni survel kannapöörde kliimapoliitikas | Välismaa

“See pole lihtne transpordioperatsioon, sest selles peab osalema suur arv veeremeid, ütles Tagarev Bulgaaria avalik-õiguslikule raadiole BNR pühapäeval. Ta lisas, et Ukraina pool mõistab logistika keerukust ja Bulgaaria pingutusi.

Jalaväe lahingumasinate ja muu sõjaabi saatmise teema tõusetus ka Bulgaaria parlamendidelegatsiooni Kiievi-visiidi käigus veebruaris.

In conclusion, the delay in Bulgaria’s promised military aid to Ukraine is a concerning issue. It is important for countries to stand in solidarity with Ukraine, especially in the face of Russian aggression. The international community should work together to ensure that Ukraine receives the necessary support to defend itself. It is crucial for Bulgaria to fulfill its commitment and send the promised military aid in a timely manner. The situation in Ukraine demands swift and decisive action from all countries to support its sovereignty and territorial integrity.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga