FSB vahistas reetmises kahtlustatud USA-Vene kodakondsusega naise | Välismaa

2267751hb5b4t24

Tere tulemast Eestisse! Meil on viimased uudised seoses FSB vahistamisega, millega seoses kahtlustatakse USA-Vene kodakondsusega naist reetmises. See sündmus on tekitanud suurt tähelepanu nii Eestis kui ka välismaal ning on tekitanud palju küsimusi ja spekulatsioone. Võime olla kindlad, et sellel lool on sügavamad tagamaad ning see jätkuvalt jälgitakse tähelepanelikult. Kõikidel, kes on huvitatud rahvusvahelistest suhete ja julgeoleku teemadest, on see kindlasti oluline teema, mida uurida ja mõista.

Venemaa julgeolekuteenistus FSB teatas teisipäeval, et vahistas USA-Vene topeltkodakondsusega naise, keda kahtlustatakse riigireetmises ning Ukraina armee rahastamises, teatas Venemaa riiklik ajakirjandus.

Venemaa riiklikud uudisteagentuurid tsiteerisid FSB avaldust, milles öeldi, et FSB on Jekaterinburgi kesklinnas “maha surunud 33-aastase Los Angelese elaniku ebaseadusliku tegevuse, kellel on Venemaa ja USA topeltkodakondsus ja kes oli seotud välismaale rahalise abi andmisega”.

RIA Novosti postitas FSB video, millel on näha kapuutsiga politseinikke, kes panevad käsi raudu valges jopes naisel, kellel oli silmadele tõmmatud valge müts.

FSB teatel kogus naine alates 2022. aasta veebruarist alates omaalgatuslikult ühe Ukraina organisatsiooni huvides raha, mida hiljem kasutati Ukraina relvajõududes meditsiinivahendite, varustuse, relvade ja laskemoona ostmiseks”.

Lisaks osales süüdistatav USA-s viibides korduvalt Ukrainat toetavates aktsioonides, väitis FSB.

Teate kohaselt tegeleb FSB juhtumiga riigireetmise paragrahvi alusel, mille puhul võib vanglakaristus ulatuda 20 aastani.

Praegu on Venemaal vangis mitu USA kodanikku, sealhulgas Wall Street Journali ajakirjanik Evan Gerškovitš, kes vahistati eelmisel aastal spionaažisüüdistustega, mida tema, tema tööandja ja USA valitsus eitavad.

Venemaa president Vladimir Putin teatas intervjuus USA ajakirjanikule Tucker Carlsonile, et soovib pidada läbirääkimisi vangide vahetuse üle eesmärgiga vahetada välismaal vangistatud venelastest kurjategijad Venemaal kinni peetud USA kodanike vastu.

Loe rohkem:  Kaasanis läks põlema veel üks Venemaa sõjaline rajatis | Välismaa

In conclusion, the arrest of the dual US-Russian citizen suspected of espionage by the FSB is a concerning development in the already tense relations between the two countries. It is a reminder of the ongoing intelligence battles between the US and Russia, and the potential impact on diplomatic ties. The situation highlights the need for continued vigilance and cooperation in international security efforts. It is important for Estonia to remain informed and prepared for any potential repercussions from this case, and to continue working with global partners to ensure stability and security in the region.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga