Teisipäev on veel talvine, edasi läheb tasapisi soojemaks | ilm

1708371674 2186290h3544t24

Tere hommikust, Eesti! Täna on veel üks talvine teisipäev, kuid lohutust pakub teadmine, et edaspidi läheb ilm tasapisi soojemaks. Kui oled väsinud külmast ja pimedusest, siis annab lohutust teadmine, et kevad on juba ukse ees. Kuigi päevad on hetkel veel lühikesed ja temperatuurid madalad, on lootust varsti saabuva sooja ja päikese osas. Olge kannatlikud, sest varsti on käes aeg, mil saate nautida Eesti imelisi kevadisi maastikke ja õues tegutsemist. Loodame, et lähenevad soojemad ilmad toovad kaasa palju rõõmu ja energiat!

Teisipäev on mõnel pool kerge lume- ja lörtsisajuga ning teedel jäiteohuga.

Teisipäeva öö on Eestis pilves selgimistega. Lääne-Eestis sajab kohati lund ja lörtsi. Puhub lõuna- ja kagutuul 3 kuni 8, öö hakul saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 13 meetrit sekundis. Külma on 2 kuni 7 kraadi, saarte rannikul on õhutemperatuur kohati 0 kraadi ümber.

Hommikul sajab Lääne- ja Lõuna-Eestis kohati lund ja lörtsi. Lääne-Eestis on jäiteoht. Puhub lõuna- ja kagutuul 3 kuni 8 meetrit sekundis. Külma on 2 kuni 7 kraadi, saarte rannikul on õhutemperatuur kuni 0 kraadi.

Päeval sajab peamiselt saartel ja Lõuna-Eestis kohati lund ja lörtsi. On jäiteoht. Puhub lõunakaare tuul 2 kuni 7 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -2 kraadist +2 kraadini.

Kolmapäeva öösel on sadu üksikutes kohtades ning õhutemperatuur langeb 0 kuni -8 kraadini. Päeval jõuab Lääne- ja Kesk-Eestisse lume- ja lörtsisadu, saartel läheb sadu üle vihmaks. Õhutemperatuur on -1 kraadist +2 kraadini.

Neljapäeval tuleb juurde nii sadu kui ka sooja. Õhutemperatuur on öösel 0 kraadi ümber, päeval tõuseb plusspoolele. Reede on üsna vihmane. Laupäeva ööseks sadu lahkub. Uut sajuala, peamiselt vihmana on oodata lõuna poolt laupäeva keskpäeval.

Kokkuvõttes võib öelda, et ilmateade lubab, et teisipäev on veel talvine, kuid edasi läheb järk-järgult soojemaks. See annab lootust lähenevale kevadele ja päikselisematele päevadele. On oluline võtta endiselt ettevaatusabinõusid, kuid samas võib oodata ka rõõmsamad ilmad. Seega tasub jälgida ilmaennustusi ning valmistuda järkjärguliseks üleminekuks talvest kevadesse.

Loe rohkem:  Nädala esimene pool on sajuta, kolmapäevast läheb sombuseks | ilm

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga