Kaja Kallas kohtub teisipäeval Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga | Eesti

2100380h15f0t24

Tere tulemast! Sel teisipäeval astub Eesti peaminister Kaja Kallas Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga kohtumisele, et arutada kahe riigi vahelisi tihedaid suhteid ja tuleviku koostöövõimalusi. See kohtumine kajastab Eesti ja Saksamaa tugevat sidet ning annab võimaluse arutada olulisi küsimusi, nagu julgeolek, majanduslikud suhted ja Euroopa Liidu tulevikuplaanid. Nii Eesti kui ka Saksamaa juhid loodavad luua tulevikuks tugevamaid sidemeid ja jätkata vastastikku kasulikku koostööd.

Peaminister Kaja Kallas viibib teisipäeval Saksamaal Hamburgis, kus esineb aukülalisena kõnega Matthiae-Mahli õhtusöögil ning kohtub liidukantsleri Olaf Scholziga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kallase sõnul on Eesti ja Saksamaa liitlassuhted tugevamad kui kunagi varem

“Idast tulev oht demokraatiale on kasvatanud meie koostööd nii Euroopa Liidus kui kahepoolsetes suhetes. Oleme õppinud ajaloost, et agressor tuleb peatada enne, kui on hilja. Peame koos maksimaalselt toetama Ukrainat ja lisama uue käigu Euroopa kaitsetööstusele,” ütles Kallas.

Matthiae-Mahli õhtusööki peetakse aastast 1356, teiste seas on aukülalisena osalenud Jean-Claude Juncker, Justin Trudeau, David Cameron, Helle Thoring-Schmidt ning 1994. aastal Eesti president Lennart Meri.

Kaja Kallas kohtub teisipäeval Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga, et arutada kahe riigi vahelisi suhteid ja tulevikuplaane. Kohtumine on oluline samm Eesti ja Saksamaa vahelise koostöö tugevdamisel ning strateegilise partnerluse arendamisel. See annab võimaluse arutada ühiseid väljakutseid, nagu julgeolek, kaubandus ja kliimamuutused, ning leida lahendusi, mis võiksid mõjutada nii Eesti kui ka Saksamaa tulevikku. Loodame, et kohtumine toob kaasa kasulikke otsuseid ja suurendab kahe riigi vahelisi sidemeid.

Loe rohkem:  Eesti antud Javelinid jõudsid Ukrainasse | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga