USA üllatusmees jättis kodupubliku ees Norra suusaässad võiduta | Suusatamine

2264718h8a36t24

Tere tulemast! Eesti suusafännid said hiljuti suure üllatuse osaliseks, kui USA suusataja jättis Norra suusaässad kodupubliku ees võiduta. See sündmus pani kogu suusamaailma pead pöörama ning tekitas elevust ja kõneainet üle terve maailma. USA üllatusmehe saavutus on toonud suurt au ja uhkust tema kodumaale ning näidanud, et suusatamine on ala, kus võitjad võivad tulla ootamatutest kohtadest. See sündmus on kindlasti ajalooline hetk suusaspordi ajaloos ning tõestab, et kõik on võimalik.

USA-s Minneapolises toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil võitis meeste pühapäevase 10 km vabatehnikasõidu üllatuslikult ameeriklane Gus Schumacher, kes edestas kolme norralast.

23-aastase pausi järel taas USA-s toimunud MK-etapil edestas 23-aastane Schumacher 4,4 sekundiga MK-sarja üldliidrit Harald Östberg Amundseni, 5,8 sekundiga Paal Golbergi ja 6,5 sekundiga Johannes Hösflot Kläbot. Kuuenda koha saavutas iirlane Thomas Maloney Westgaard (+8,6) ning üheksanda britt Andrew Musgrave (+10,8).

Wisconsini osariigist pärit Schumacher on kolmekordne juunioride maailmameister, aga polnud enne pühapäeva MK-sarjas veel pjedestaalile jõudnud. Kõige napimalt jäi ameeriklane kolme parema seast välja jaanuari kolmandal päeval Davosis, kui saavutas vabatehnikasprindis neljanda koha.

“See on veel parem kui julgesin unistada. Minu jaoks tähendab väga palju teha seda kodupubliku ees. Aitäh kõigile, kes on siia tulnud: see on alles esimene suur võit paljudest,” ütles Schumacher pärast finišit läbi pisarate.

Kui Jessie Diggins, Kikkan Randall, Rosie Brennan, Sophie Caldwell Hamilton ja Sophia Laukli on USA naistele aastate jooksul toonud 38 MK-etapivõitu, on meeste seis tugevate Euroopa riikide kõrval olnud nukram. Noah Hoffman võitis 2013. aasta detsembri alguses Rukal 15 km jälitussõidu ja Simeon Hamilton kuu aega hiljem Lenzerheides Tour de Ski raames vabatehnikasprindi, aga enne neid tuleb ajas tagasi minna Bill Kochini, kes võitis aastatel 1982-83 MK-sarjas viis etappi.

Loe rohkem:  Eesti lõpetas noorte olümpia üheksanda kohaga | Suusatamine

Parima eestlasena oli Alvar Johannes Alev (+1.20,4) 51., Christopher Kalev (+1.44,4) sai 59. koha.

Kokkuvõttes võib öelda, et USA suusataja jõudis Eestisse ja jättis kodupubliku ees Norra suusaässad võiduta. See oli suurepärane saavutus ja kindlasti pakkus palju põnevust ja emotsioone nii suusatajatele kui ka publikule. Aeg-ajalt on kena näha noorema põlvkonna sportlaste tõusu ja võimalust näidata oma oskusi rahvusvahelises konkurentsis. See sündmus on kindlasti tõestuseks sellest, et spordimaailm on alati täis ootamatuid üllatusi ja põnevust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga