Lyles tõestas 60 meetri kiirust, Crouser püstitas hooaja tippmargi | Kergejõustik

2264442hf980t24

Tere tulemast Eesti kergejõustikumaailma, kus maailma parimad sportlased on jälle teinud ajalugu! Lyles tõestas oma kiirust 60 meetri jooksus, näidates ületamatut vormi. Samal ajal püstitas Crouser hooaja tippmargi, tõestades end taas kui ühte maailma parimast viskajast. Nende saavutused panevad meid kõiki imetlema nende pühendumust ja oskusi. Eesti kergejõustikuelu on täis põnevust ja adrenaliini ning me ei saa oodata, millal näeme neid suurepäraseid sportlasi meie maal võistlemas.

USA sprinter Noah Lyles kerkis ööl vastu pühapäeva ajaloolises 60 meetri jooksu edetabelis kümnendale kohale, kui lõpetas Albuquerque’is toimuvatel USA sisekergejõustiku meistrivõistlustel ajaga 6,43.

Maailmarekordiomanik Christian Coleman sai finaalis suurepäraselt pakkudelt minema, kuid Lylesi tippkiirusele ei olnud vastast ja mullu Budapesti MM-il kõik kolm sprindiala võitnud ameeriklane teenis ajaga 6,43 napilt Colemani (+0,01) ees koduse meistritiitli. Kolmandaks jäi Ronnie Baker (+0,08).

Veel kolm aastat tagasi oli Lylesi isiklik tippmark 60 meetri jooksus 6,76, nüüd on ta ajaloolises edetabelis kümnendal real. “Olen oodanud ja teinud kaheksa aastat tööd nende aegade nimel, mis see aasta 60 meetris saavutanud olen. Olen nii õnnelik, et lõpuks siia jõudsin,” sõnas sprindikuningas ühismeedias.

Naiste 60 meetri jooksus teenis võidu Aleia Hobbs, kes lõpetas finaalis ajaga 7,02, teenides sellega ühtlasi pileti Glasgows toimuvatele sisekergejõustiku maailmameistrivõistlustele.

Lisaks sprinteritele oli heas vormis ka kuulitõuke kahekordne olümpiavõitja Ryan Crouser, kes nihutas oma hooaja avavõistlusel hooaja rekordit pea poole meetri võrra, tõugates kuuli 22 meetri ja 80 sentimeetri kaugusele. Isiklikust sisetingimuste tippmargist jäi tõuge vaid kahe sentimeetri kaugusele. Sarnaselt Lylesile ei ole ka Crouser oma eduka karjääri jooksul sise-MM-il võidutsenud.

Meeste 400 meetri jooksus oli Brian Faust poolel distantsil Jacory Pattersonist 0,58 sekundi kaugusel, kuid finišijoone ületas Faust ajaga 45,47, edestades konkurenti ühe sajandiksekundiga. Naiste 400 meetri jooksus läks võit 50,34-ga lõpetanud Alexis Holmesile.

Loe rohkem:  Nõmmel avati olümpiavõitja Jüri Tarmaku bareljeef | Kergejõustik

Sisekergejõustiku MM algab 1. märtsil.

Kokkuvõttes võib öelda, et kergejõustiku võistlused on toonud Eestisse palju põnevat ja muljetavaldavat, eriti Lylesi ja Crouseri esinemised. Lyles näitas oma võimsust ja kiirust 60 meetri jooksus, samal ajal kui Crouser püstitas hooaja tippmargi. Nende saavutused näitavad, et kergejõustik on põnev ja ettearvamatu ala, mis pakub alati pinget ja üllatusi. Eestis on kindlasti tulevikus oodata veel suurepäraseid kergejõustiku sündmusi, mis toovad kaasa uusi maailma tipptaseme sportlasi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga