Tiitlikaitsja Kalev/Cramo sai karikafinaalis Tartu Ülikoolist jagu | Korvpall

1708190895 2246313h9301t24

Tere tulemast Eestisse! Viimane korvpalli karikafinaal pakkus põnevat võitlust, kus tiitlikaitsja Kalev/Cramo suutis võidu võtta Tartu Ülikooli üle. See oli tõeline adrenaliinilaks kõigile korvpallisõpradele üle riigi. Võidu toonud Kalev/Cramo meeskond näitas oma tugevust ja jäägitut pühendumust võidu saavutamiseks. Sellest saavutusest räägitakse veel kaua. Kui oled Eestis ja armastad korvpalli, siis see oli kindlasti üks mäng, mida ei oleks tahtnud maha magada.

Laupäeval peeti Eesti meeste korvpalli Kaamose karikavõistluste kohamängud ning finaalmängus tuli võitjaks BC Kalev/Cramo, kes alistas Tartu Ülikool Maks & Mooritsa 76:68.

Tiitlikaitsja Kalev/Cramo asus Kuressaares toimunud kohtumist avaveerandil kümnega juhtima, kuid Tartu Ülikool jõudis mõne minut pärast taas viigini. Teisel veerandil püsis Kalev/Cramo liidrirollis, kuid tartlastel õnnestus viis minutit enne poolaja lõppu punktiga juhtima minna.

See jäi aga nende viimaseks eduseisuks, sest poolajapausile mindi Kalev/Cramo 42:36 eduseisul. Kolmandal veerandil paisus Tallinna klubi edu korraks 14-punktiliseks ja kuigi Tartu Ülikool võitles südikalt lõpuni, vormistas Kalev/Cramo siiski karikafinaalis 76:68 (20:15, 22:21, 17:16, 17:16) võidu.

Tagamees Severi Kaukiainen panustas 21 punkti ja kolme lauapalliga, Manny Suarez lisas omalt poolt 13 punkti ja seitse lauapalli. Mikk Jurkatamm skooris 11 punkti ja haaras neli lauda, Mihkel Kirvesel jäi kaksikduublist ühe punkti ja ühe lauapalli kaugusele.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa eest oli üleplatsimees kõik 40 minutit mänginud Märt Rosenthal, kes tegi 25 punkti ja 12 lauapalliga kaksikduubli.

Pingeline pronksimäng läks lisaajale

Eriti pingeliseks kujunes Märjamaa spordihallis toimunud pronksimäng, kus Pärnu Sadam Viimsi vastu avaveerandil 13 punktiga juhtima läks. Viimsi kaevas end aga kaotusseisust välja ning läks teisel veerandil ise juhtima, kuid riietusruumidesse mindi siiski pärnakate 40:37 eduseisul.

Loe rohkem:  Kotsar aitas Baskonial võita, Real sai alles hooaja teise kaotuse | Korvpall

Kolmandal veerandil tuli aga Viimsi hea hooga välja ning saavutas veerandi lõpuks 59:46 eduseisu. Otsustava veerandi alguses paisus edu veel 15-punktiliseks, kuid siis tegi Pärnu 14:2 spurdi ning jõudis kolme punkti kaugusele. Järgnes tasavägine heitlus, aga Pärnu jõudis kaks minutit ja 22 sekundit enne kohtumise lõppu taas viigini. Viimsi läks siis kolmega juhtima, kuid Ivo Van Tamme täpne kaugvise viigistas kohtumise ning mäng läks lisaajale.

Pärnu jäi lisaajal 75:77 kaotusseisu, kuid vastas võimsa 10:0 spurdiga ning teenis lõpuks 87:80 (26:16, 14:21, 6:22, 27:14, 14:7) võiduga karikavõistlustel kolmanda koha.

Üleplatsimees oli peaaegu kolmikduubli teinud tagamängija Siim-Markus Post, kes lõpetas 22 punkti, kümne korvisöödu ja üheksa lauapalliga. Robert Valge lisas 14 silma, Van Tamm panustas 12 punkti ja seitsme lauaga.

Viimsi eest panustas Oliver Suurorg 25 punkti, nelja lauapalli ja nelja korvisööduga, Stefan Vaaks skooris 24 punkti ning lisas samuti neli lauda ja neli resultatiivset söötu.

Kalev/Cramo’s victory over Tartu Ülikool in the finals of the Estonian basketball cup was a well-earned and hard-fought triumph. The team showcased their determination and skill, proving themselves as worthy title defenders. The game was a testament to the talent and dedication of Estonian basketball players, and it was a thrilling experience for all the fans. The victory will surely be celebrated by the team and their supporters, and it sets a promising tone for their future games and competitions. Congratulations to Kalev/Cramo for their impressive performance!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga