Hollandil oli ujumise MM-il ajaloo edukaim päev | Ujumine

2262597h1b03t24

Tere tulemast Eesti! Hollandi ujujad tegid ajalugu ujumise maailmameistrivõistlustel, saavutades ajaloo edukaima päeva. Nende saavutused on tekitanud suurt elevust ja uhkust nii Hollandi kui ka kogu ujumismaailma seas. Meie siin Eestis oleme samuti põnevil sellest saavutusest ning jagame rõõmu Hollandi ujujate üle. Ujumine on alati olnud üks olulisemaid ja populaarsemaid spordialasid nii Hollandis kui ka Eestis ning me ei suuda ära oodata, milliseid imelisi saavutusi tulevik toob. Loodame, et Hollandi ujujate edu inspireerib ka meie oma noori ja toob rohkem tähelepanu meie kohalikule ujumisspordile.

Ujumise maailmameistrivõistlustel Dohas teenisid reedesel võistluspäeval kaks kulda Hollandi ja Hiina koondised.

Naiste 100 meetri vabaltujumises tuli esimeseks hollandlanna Marrit Steenbergen (52,56), kes edestas kolme kümnendikuga Siobhan Haugheyt (Hong Kong). Pronksi sai austraallanna Shayna Jack (+0,57).

Naiste 200 meetri rinnuliujumise võitis samuti hollandlanna Tes Schouten (2.19,81), kes edestas enam kui sekundiga ameeriklannat Kate Douglassi (+1,10). Pronksi võitis kanadalanna Sydney Pickrem (+3,13).

Hollandi jaoks oli tegemist esimese korraga võita MM-il samal päeval kaks kuldmedalit ja kaugel ei olnud ka kolmas, sest Caspar Corbeau kaotas meeste 200 meetri rinnuliujumise finaalis 0,30 sekundiga vaid hiinlasele Dong Zhihaole (2.07,94). Pronksi sai ameeriklane Nic Fink (+0,91).

Teise kulla võttis Hiina meeste 4 x 200 meetri vabalt teateujumises. Võidukasse kvartetti kuulusid Ji Xinjie, Wang Haoyu, Pan Zhanle ja Zhang Zhanshuo (7.01,84). Kaugele ei jäänud ka Lõuna-Korea (+0,10) ja USA (+0,24).

Meeste 200 meetri seliliujumises teenis esikoha hispaanlane Hugo Gonzalez (1.55,30), kes edestas 0,10 sekundiga šveitslast Roman Mityukovit. Kolmandaks tuli lõunaaafriklane Pieter Coetze (+0,69.

Ujumise maailmameistrivõistlused jätkuvad veel laupäeval-pühapäeval.

Kokkuvõttes oli Hollandil ujumise maailmameistrivõistlustel ajaloo üks edukamaid päevi. Nende ujumisemeeskond saavutas mitmeid muljetavaldavaid tulemusi, mis tõid riigile suurepäraseid saavutusi ja kuldmedaleid. Sportlased nagu Arno Kamminga ja Tes Schouten näitasid oma võimekust ning tõid Hollandile olulist tunnustust. Nende saavutused on inspiratsiooniks kõigile noortele ujujatele ja annavad lootust tulevikuks. See päev jääb kindlasti Hollandi ujumise ajalukku kui üks suurepäraseid ja edukamaid.

Loe rohkem:  Iltšišin ujus Eesti juunioride rekordi | Ujumine

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga