Eesti annab Ukrainale suurekaliibrilisi suurtükimürske | Eesti

2238495h5a08t24

Tere tulemast Eestisse! Viimased uudised näitavad, et Eesti annab Ukrainale suurekaliibrilisi suurtükimürske, aidates seeläbi kaitsta Ukraina territooriumi ja julgeolekut. See samm näitab Eesti pühendumust toetada demokraatlikke väärtusi ja aidata kaasa rahu tagamisele piirkonnas. Eesti on alati seisnud Ukraina kõrval ning see otsus näitab meie solidaarsust ja valmisolekut aidata Ukraina julgeolekut tugevdada. Koos teiste Euroopa Liidu maadega oleme otsustanud astuda konkreetseid samme sõjalise agressiooni vastu ning toetada Ukraina rahva õigust suveräänsusele ja iseseisvusele.

Eesti annab Ukrainale suurekaliibrilisi suurtükimürske ja muud varustust, ütles kaitseminister Hanno Pevkur neljapäeval. Sama teeb ka Soome.

Osa Euroopa riike annetab kohe mürske oma ladudest. Osa riike finantseerib mürskude ostmist, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Euroopa tootjatest kasvab Hispaania ja Tšehhi tööstuste maht 300 000 kuni 400 000 mürsuni aasta lõpus. Olulist osa mürsudoonorina mängib ka Saksamaa.

Pevkur ütles, et Eesti panustab omaltpoolt sinna mürskudega. “Aga me vaatame ka muid võimalusi, mis meil on. Eelkõige puudutab see väiksemaid kaliibreid. Puudutab võib-olla teatud abi, mida on rindel otseselt vaja. Vaatame, kas me saame anda näiteks Ukrainale gaasimaske,” rääkis Pevkur.

“Taani ütles, et nad on väga palju valmis finantseerima. Seetõttu nad näiteks tulevad Eesti juurde selle ettepanekuga, et Eesti ostab endale uued mürsud kohe asemele, Taani finantseerib. Aga selle nimel, et saaks kohe Ukrainasse midagi saata,” lisas ta.

Lõpetuseks võib öelda, et Eesti otsus anda Ukrainale suurekaliibrilisi suurtükimürske näitab meie riigi toetust Ukrainale ning meie pühendumist rahvusvahelisele julgeolekule. See samm aitab tugevdada Ukraina kaitsevõimet ja kaitsta riigi suveräänsust Vene agressiooni vastu. Samuti tõstab see esile Eesti valitsuse kindlat seisukohta demokraatlike väärtuste ja rahvusvahelise õiguse kaitsel ning näitab meie solidaarsust Ukraina rahvaga. Eesti jätkab tihedat koostööd oma liitlastega ja toetab Ukrainat nende jõupingutustes rahu ja stabiilsuse taastamisel.

Loe rohkem:  Haridusminister: Võrklaeva soovitus vähendaks teaduse rahastust | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga