Maakohus mõistis väärtuslikud raamatud varastanud mehe vangi | Eesti

2076623hbcc6t24

Tere tulemast! Viimastel uudistel on laineid löönud lugu Eesti maakohtu otsusest, mis mõistis vangi mehe, kes varastas mitmeid väärtuslikke raamatuid. See kajastab olulist sammu kaitsta meie kultuuripärandit ja väärtustada kirjanduse tähtsust. Lugu toob esile olulise teema aususe ja varguse vahel ning rõhutab õiglase kohtusüsteemi olulisust meie ühiskonnas. Loodame, et see õiguslik samm aitab julgustada ausat käitumist ning kaitsta meie kultuurilist pärandit tulevaste põlvede jaoks.

Tartu maakohus mõistis Tartu Ülikooli raamatukogust kaheksa väärtuslikku raamatut varastanud Gruusia kodaniku Beqa Tsirekidze süüdi varguses ning määras talle lõplikuks karistuseks kaks aastat vangistust.

Kohus määras Tsirekidzele karistuseks kolm aastat vangistust, teatas maakohus. Kuna asja menetleti lühimenetluses, siis vähendas kohus tema karistust kolmandiku võrra ja mõistis lõplikuks karistuseks kaks aastat vangistust. Lisakaristusena määras kohus Tsirekidzele Eestist väljasaatmise ja viis aastat ei tohi mees Eestisse siseneda.

Lisaks rahuldas kohus Tartu Ülikooli tsiviilhagi ja mõistis Tsirekidzelt varalise kahju katteks välja 158 000 eurot. Samuti peab ta kandma menetluskulud summas 2712 eurot.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Tsirekidzet selles, et ta registreeris ennast valeandmetega Tartu Ülikooli raamatukogu lugejaks ja varastas koos seni tuvastamata isikuga 2022. aasta aprillis raamatukogust kaheksa väärtuslikku raamatut. Tegemist oli Aleksandr Puškini ja Nikolai Gogoli ligikaudu 200 aasta vanuste originaalteostega.

Otsus ei ole jõustunud.

Kokkuvõttes võib öelda, et maakohus tegi õiglase otsuse, mõistes vangi mehe, kes varastas väärtuslikke raamatuid. See näitab Eesti õigussüsteemi tõhusust ja võimet tagada õiglust kuriteo ohvritele. Samuti on oluline rõhutada, et selline otsus saadab selge sõnumi, et vargused ei jää karistuseta ning kõik kuriteod peavad saama asjakohase karistuse. Loodame, et see otsus toob rahulolu raamatute omanikele ja julgustab teisi potentsiaalseid kurjategijaid mõtlema enne, kui nad otsustavad seadust rikkuda.

Loe rohkem:  Järgmise aasta lõpuni saab Narvas piiri ületada vaid jalgsi | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga