Vedurijuhiks tahab saada üle 400 inimese | Eesti

1794998h4bect24

Tere tulemast Eestisse! Siinse raudteetranspordi valdkonnas on suur muutus tulekul, kuna Eesti Raudtee otsib uusi vedurijuhid. Üle 400 inimese on oodatud esitama oma kandideerimisavaldusi sellele põnevale ametikohale. Vedurijuht peab olema vastutustundlik, tähelepanelik ja valmis töötama meeskonnas, et tagada reisijate ja kaupade ohutu transport. Kui oled alati unistanud rongijuhi ametist ja soovid osa saada Eesti raudteetranspordi arengust, siis see võimalus on just sulle! Ära jäta seda võimalust kasutamata ja võta esimene samm oma unistuste ametikoha poole juba täna.

Elroni töökonkursile vedurijuhi õpilaste leidmiseks on oma kandidatuuri esitanud üle 400 inimese.

Vedurijuhtide üldkoolituse juhendaja instruktorvedurijuht Artur Lorents ütles, et kuna Eestis tuleb aastatel 2025 kuni 2027 liinile 16 uut reisirongi, siis on vedurijuhi amet järjest nõutum.

Maikuus algavale vedurijuhi koolitusele valib Elron vähemalt 10 õpilast. Mullu novembris alanud vedurijuhtide koolitusele kandideeris 148 inimest.

Kokku kestab vedurijuhiõpe üheksa kuud. Pärast edukat vedurijuhi üldkoolituse läbimist ja transpordiametis vedurijuhiloa eksami sooritamist suunduvad õpilased kuni viis kuud kestvasse sertifikaadiõppesse, kus õpitakse tundma konkreetseid raudteeliine ja ronge.

Sooviavaldusi vedurijuhi koolitusele võtab Elron vastu 28. jaanuari südaööni.

Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust.

Kokkuvõtvalt saab öelda, et huvi vedurijuhiks saamise vastu on Eestis endiselt suur. Üle 400 inimese avaldas soovi selle ametiga tegeleda, mis näitab, et rongiliikluse valdkonnas on jätkuvalt nõudlus oskustööjõu järele. Samas tuleb arvestada, et vedurijuhiks õppimine on pikk ja keeruline protsess ning nõuab pühendumist ja oskuste omandamist. Loodetavasti leiavad kõik huvilised endale oma karjääritee rongitranspordi valdkonnas ning aitavad kaasa Eesti transpordi arengule.

Loe rohkem:  Õpetajate karjääri- ja palgamudelis loodetakse kokkulepe saavutada maiks | Eesti

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga