Valla soov loodusfilmide festivali kaubamärk endale saada üllatas korraldajaid | Film

1706287272 2219181h2fc6t24

Tere tulemast Eestisse! The small town of Valla has recently made a surprising announcement – they want to make a name for themselves as the host of an annual nature film festival. The organizers were caught off guard by this unexpected interest, but are excited by the potential of showcasing Estonia’s natural beauty through the art of film. With its stunning landscapes and diverse wildlife, Estonia is the perfect backdrop for such an event. Join us in celebrating the wonders of nature at the Valla Nature Film Festival, and be prepared to be amazed by the stunning visuals and captivating storytelling.

Lääneranna vallas puhkes vaidlus Matsalu loodusfilmide festivali kaubamärgi üle, teatas Lääne Elu. 21 aastat toimunud festivali kaubamärki taotlevad nii vald kui ka festivali korraldajad.

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare ütles, et Lääneranna vald on festivali ühe asutaja, Lihula valla, õigusjärglane, ja viitas, et vald tegi kaubamärgi taotluse, sest festivali korraldav mittetulundusühing teatas mullu kevadel, et loobub valla toetusest ja koostööst.

“Ühe juhatuse liikme poolt öeldi välja, et kui koolid, eelkõige Metsküla kool suletakse, ei soovi Matsalu loodusfilmide festival vallaga seotud olla. Me tajusime, et seal on riskikoht, et omavalitsusele oluline üritus võib Lääneranna vallas Lihulas mitte toimuda,” rääkis Saare.

Ometi toimus festival mullu Lihulas, hoolimata erimeelsustest korraldajate ja valla vahel. Festivali kodulehe päises on viide, et ka tänavune festival peetakse Lihulas. Festivali tegevjuhi Maris Altmanni sõnul oli avastus, et vald kaubamärki endale tahab, väga ehmatav. Festival jätkab oma ettevalmistustega ja käib filmikonkurss.

“Me ei ole MTÜ põhikirja muutnud ja MTÜ põhikirja järgselt ei saa festival niisama ära kolida. Meil ei ole MTÜ-s ka kordagi sellist juttu olnud, et festivali võiks mujale kolida. Me oleme kogu oma jõuga teinud pingutusi, et festival saaks siia jääda,” sõnas Altmann.

Loe rohkem:  Vallo Toomla: mulle tundub, et võõrandume tasapisi elust endast | Film

Festivali korraldajad on teinud ettepaneku, et vald võiks hea tahte märgiks kaubamärgi taotluse tagasi võtta. Ingvar Saare ütles, et festivali korraldajatega arutatakse teemat edasi, kuid kaubamärgi taotluse tagasivõtmist ta ei lubanud.

“Sisulisele korraldamisele, filmivalikute või selliste teemade osas, vald ei pretendeeri, pigem on meil selline organisatoorne küsimus,” sõnas Saare.

Nii valla kui ka festivali korraldava MTÜ poolt esitatud kaubamärgi taotluste vaidlustamise tähtaeg on 2. märtsil.

Kokkuvõttes võib öelda, et valla soov loodusfilmide festivali kaubamärk endale saada on tekitanud üllatust ja segadust korraldajate hulgas. Kuigi see on ootamatu käik, siis on oluline leida lahendus, mis rahuldaks mõlemat poolt. Oluline on mõista, et festivali kaubamärk on oluline osa selle identiteedist ning see peaks jääma truuks selle algsele eesmärgile ja väärtustele. Loodusfilmide festival on oluline sündmus nii kohalikule kogukonnale kui ka laiemale avalikkusele ning selle korraldamisel tuleks lähtuda koostööst ja vastastikusest lugupidamisest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga