Ilm läheb pisut külmemaks | ilm

2218467h8115t24

Tere tulemast Eestisse! Ilmad on meie maal alati teema number üks ja pole midagi tähtsamat kui teada saada, millised ilmad meil ees ootavad. Selles artiklis räägime sellest, kuidas ilm Eestis läheb natuke külmemaks. Sügis on käes ja temperatuurid hakkavad langema, mis tähendab, et on aeg kaevata välja soojad kampsunid ja joped. Samuti tuleb varuda vihmavari, sest vihmasadu võib muutuda sagedasemaks. Olge valmis, sest Eesti ilm võib alati üllatada!

Neljapäeva õhtust alates läheb ilm paariks päevaks jälle veidi külmemaks, mitmel pool sajab lund või lörtsi.

Neljapäeva öösel on taevas pilves. Sajab lund ja lörtsi, paiguti tuiskab ning Lääne- ja Lõuna-Eestis tuleb ka vihma. Puhub idakaare, Liivi lahe ümbruses ka läänekaare tuul 3 kuni 9 meetrit sekundis ning õhutemperatuur jääb vahemikku -2 kuni +2 kraadi.

Hommik on pilvine. Mandril sajab lund ja lörtsi, Eesti lõunaservas veel ka vihma. Tuul puhub loodest ja põhjast 5 kuni 10, saartel ja looderannikul iiliti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -1 kuni +1 kraadi.

Pilvine on taevas ka päevasel ajal. Mitmel pool sajab ikka lörtsi ja lund ning paiguti tuiskab. Pärastlõunal sadu hõreneb. Puhub põhjatuul 5 kuni 12, saartel ja rannikul iiliti 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi, kuid õhtupoolikul hakkab langema.

Reedel on pilvisus vähene ning päev olulise sajuta. Külma on keskmiselt 5 kraadi. Laupäevast hakkab pilvisus tihenema, kuid lund on oodata vaid saartel. Kui pühapäeva pärastlõunast võib kõikjal vähest lund, lörtsi ja vihma tulla, siis esmaspäeval tuleb sadu alla kerge vihmana. Õhutemperatuur on tõusuteel ehk juba nädala lõpus on sooja taas keskmiselt 2 kraadi.

Kokkuvõttes võime öelda, et ilm läheb pisut külmemaks on ootuspärane areng Eesti sügisilmale. Külmemad temperatuurid ja muutuvad ilmastikuolud on osa looduslikust tsüklist, mis mõjutab meie igapäevast elu. On oluline olla valmis selleks, et ilm muutub ja kohaneda vastavalt. Samuti tuleb meeles pidada, et külmemad ilmad võivad kaasa tuua liiklusohutuse tagamiseks vajalikke meetmeid ja ettevaatusabinõusid. Lõppkokkuvõttes on oluline jälgida ilmateadet ja valmistada end ette muutuvateks ilmastikuoludeks, et tagada enda ja teiste ohutus.

Loe rohkem:  Nädalavahetus tuleb suurema sajuta | ilm

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga