Aasta treener Henry Hein: pole saladus, et oleme Eneliga eriarvamustel | Ujumine

2180158h62b0t24

Tere tulemast! Aasta treener Henry Hein on tuntud oma pühendumuse ja kire poolest ujumise õpetamisel. Tema treenerikarjäär on olnud täis saavutusi ja tema juhendamisel on paljud noored ujujad jõudnud rahvusvahelisele tasemele. Hiljuti tunnistas Hein, et tal on eriarvamusi tipptasemel ujuja Eneliga, mis on tekitanud palju põnevust ja spekulatsioone ujumismaailmas. Soovime teada saada rohkem sellest intrigeerivast loost ja jagada enamatki ujumise valdkonna uudiseid ja saavutusi Eestis.

Eesti aasta treeneri tiitli pälvinud ujumistreener Henry Hein rääkis Betsafe’i taskuhäälingus, missugused on Jefimova tulevikumõtted.

Heina juhendamisel võitis 16-aastane Eneli Jefimova eelmise aasta detsembris lühirajaujumise EM-il 100 m rinnuliujumises esimese eestlasena kuldmedali, lisaks veel ka hõbeda 50 m rinnuliujumises. Juunioride tiitlivõistlustel võitis Jefimova veel kuus medalit ja suve tipphetkeks oli kuues koht maailmameistrivõistlustel, kus ta jõudis esimest korda finaali ka olümpiadistantsil. Lisaks täitis Jefimova kevadel esimese Eesti sportlasena Pariisi olümpia A-normi.

Jefimoval on olümpiamängude esimese stardini jäänud 28 nädalat ehk ligi seitse kuud. “Me ujume praegu palju krooli, aga ka selili ja muid alasi. Rinnuli puhul teeme ainult kvaliteetset tööd ja väga kindlaid tehnilisi harjutusi. Ehk, et kui sa näed, kuidas keegi ujub tavalist konna, siis Eneli ujub sedasi ainult 0 meetrit edasi. Niisama mahtu me ei kühvelda rinnuliujumisega,” ütleb Hein. 

Heina sõnul saab Pariisi olümpiat õnnestunuks lugeda siis, kui Eneli ujub oma isikliku rekordi. “Selles mõttes on ujumises lihtne, meil on konkreetsed ajad. Kui sa ujud isikliku rekordi poolfinaalis või finaalis, siis me ei saa rohkem nõuda. See on Eesti rekord, tema vanustes läbi aegade parim tulemus. See on see, mida jahime. Kui ta ujub finaalis Eesti rekordi ja on seitsmes, ma võin olla kurb või vihane, aga me peame olema rahul, sest ta võttis enda maksimumi välja. Minu töö käibki nende aegade suunas.”

Loe rohkem:  Iiri ujuja võitis MM-il ajaloolise medali | Ujumine

Samal ajal, kui noor ujuja valmistub olümpiaks, mõlguvad tal ka mõtted vaikselt kõrgkooli astumise osas, milleni on küll poolteist aastat aega, kuid selge otsus on sportlase sõnul tehtud. Plaan on minna North Carolina ülikooli USA-s.

“Pole saladus, et me oleme temaga eriarvamusel ülikooli koha pealt, puhtalt ujumise seisukohast. Seal kindlasti on väga head treenerid ja koostöö võib klappida, aga tema tasemel oleks tal valikuid ka maailmas number 1 treenerite juurde,” räägib Hein ja lisab, et arutavad seda teemat Eneliga veel täpsemalt pärast olümpiamänge.

Täispikk Betsafe’i saade Henry Heinaga on vaadatav siin.

Kokkuvõttes võib öelda, et Aasta treener Henry Hein on tõestanud end kui väga kompetentne ja pühendunud treener. Kuigi ta tunnistab, et temal ja tema õpilasel Enelil on erinevad arusaamad ja vahel ka eriarvamused, ei ole see takistanud neid koos saavutamast suuri edusamme ujumises. Heinu ausus ja avatus vaidlustes näitab tema professionaalsust ja pühendumist oma õpilaste arengule. See on omadus, mis aitab tal jätkata oma tööd eduka treenerina ka tulevikus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga