Sportronimise EMV peakohtunik: Tartu on kerkinud Eesti ronimispealinnaks | Teised alad

2226243hf0f3t24

Tartu has emerged as the climbing capital of Estonia, and this was clearly evident during the recent Sport Climbing Championship, where the city hosted the event. The event showcased the growing popularity of climbing in the country and the increasing prominence of Tartu as the hub for this exhilarating sport. As the chief referee of the championship stated, Tartu has become the epicenter of climbing in Estonia, attracting athletes and enthusiasts from all over the country. This trend signifies an exciting future for the sport and solidifies Tartu’s position as a key player in the climbing community.

Nädalavahetusel peeti läbi aegade esimesed sportronimise Eesti meistrivõistlused. Spordiala kuulub ka olümpiaprogrammi.

Kui Tokyo olümpial pandi sportronijatele välja üks medalikomplekt, siis Pariisis on võimalusi kaks. Kiirusronimine toimub eraldi, teine olümpiaala kujutab endast aga kombinatsiooni bouldering’ist ehk rahnuronimisest ja raskusronimisest.

Tartus Ronimistehases toimunud võistlustel oli kavas just kombineeritud variant ehk olümpiadistsipliin. “Kõigepealt ronitakse boulder-ronimist. Sealt saadakse punkte. Ja siis ronitakse selle järgi seda altjulgestus-ronimist, saadakse ka punkte. Ja need punktid siis omavahel summeeritakse ja saadakse üks kombineeritud võitja, kes on kahe ala peale kõige parem siis,” selgitas Eesti meistrivõistluste peakohtunik Kristjan-Erik Suurväli ERR-ile.

Nädalavahetusel võttis võistlustest osa sadakond Eesti ronijat. Läbi aegade esimeste sportronimise Eesti meistritena lähevad ajalukku naistest Maria Magdalena Heiling ja meestest Aleksandr Shorikov.

Kogukond nägi vaeva ja sai võistluspaiga ühise pingutusega õigeks ajaks valmis. “See on põhimõtteliselt praegu ainuke koht, kus saab need kaks ala kokku panna. Tartu nüüd on kerkinud Eesti niiöelda ronimispealinnaks,” ütles Suurväli.

“Siin [laupäeval] avati see saal, kohe avatakse uued ronimisvõimalused Annelinnas. Ja siin kõrval on boulder-saal. Siin on tõesti head ronimisvõimalused,” lisas ta.

Loe rohkem:  Squashi Eesti meistriteks tulid Pettai ja Allas | Teised alad

Eesti sportronijad on rahvusvahelist konkurentsi juba kogenud maailmakarikaetappidel ja ronimisfestivalidel.

Kokkuvõttes võib öelda, et Tartu on tõepoolest kerkinud Eesti ronimispealinnaks ning seda kinnitab ka hiljutine Sportronimise EMV peakohtuniku avaldus. Ronimisspordi populaarsus ja areng on viinud Tartu esile mitte ainult Eesti, vaid ka rahvusvahelisel tasandil. Üha rohkem inimesi võtab osa ronimisüritustest ning Tartu on muutunud oluliseks keskuseks selles valdkonnas. See areng on oluline mitte ainult spordi, vaid ka kogukonna ja turismi seisukohast, luues uusi võimalusi nii kohalikele elanikele kui ka külastajatele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga