Briti kultuuriminister süüdistab BBC-d kallutatuses | Välismaa

2225640h0641t24

Tere tulemast Eesti! Viimased uudised Briti kultuuriministri süüdistusest BBC kallutatuse kohta on tekitanud suurt kõneainet üle maailma. Süüdistuse kohaselt on BBC oma uudiste kajastustes valikuline ja kalduv teatud poliitiliste vaadete suunas. See on tekitanud palju vastukaja nii Inglismaal kui ka välismaal ning on tõstatanud olulise küsimuse meedia objektiivsusest ja usaldusväärsusest. See skandaal on pannud paljud mõtlema meedia vastutuse üle ning on tekitanud elavat arutelu ka Eesti meedia ringkondades.

Suurbritannia kultuuriminister Lucy Frazer süüdistab BBC-d kallutatuses ning ütles, et rahvas leiab üha rohkem, et ringhääling ei suuda vahel olla erapooletu.

Frazer ütles, et eelmisel kasvasid kaebused BBC kallutatuse osas ligi 50 protsenti. Frazer rääkis, et erapooletuse osas tuleb rohkem tööd teha. Siiski lükkas ta tagasi väited, et valitsus ajab BBC-vastast agendat, vahendas The Times. 

Frazer rääkis, et BBC on suurepärane avalik-õiguslik asutus. Siiski lisas ta, “et on oluline, et see säilitaks avalikkuse usalduse.” 

“Ja mida me oleme kuulnud, on see, et mõned vaatajad leiavad, et see on kallutatud,” rääkis Frazer. 

Sky News uuris veel Frazerilt, kas ta ise leiab samuti, et BBC on kallutatud. “Ma arvan, et mõnikord on see olnud kallutatud,” vastas Frazer. 

Frazer tõi siis näitena BBC teateid rünnakust Gaza haiglale. Algselt omistati see rünnak Iisraelile, hiljem jõudis lääne luure järeldusele, et haiglat tabas Palestiina Islamidžihaadi rakett. 

Meedia üle järelevalvet teostav kommunikatsiooniamet (Ofcom) sai eelmisel aastal 918 kaebust BBC kallutatuse kohta, see moodustab 39 protsenti kõigist ringhäälinguorganisatsiooni kohta laekunud kaebustest.

BBC pressiesindaja ütles, et valitsuse kokkuvõttest selgus, et ringhäälingu juhtimine ja reguleerimine toimib üldiselt hästi. 

“Mis puudutab BBC erapooletust, siis ükski teine organisatsioon ei võta oma pühendumust sellele tõsisemalt. Meil on väljakujunenud plaanid  standardite säilitamiseks ja edasiseks parandamiseks. Me teame, et see on vaatajate jaoks oluline ning BBC on jätkuvalt usaldusväärsete uudiste allikas number üks,” ütles pressiesindaja. 

Loe rohkem:  Globaalne häire: Meta platvormid ei tööta | Välismaa

In conclusion, the accusation made by the British culture minister against the BBC of bias is a serious allegation that could have far-reaching consequences. It is essential for the BBC to uphold its reputation for impartiality and accuracy in reporting to maintain the trust of its audience. The media plays a crucial role in shaping public opinion and any perceived bias could undermine this trust. It is important for the BBC to address these allegations transparently and ensure that its journalistic standards are upheld to preserve its credibility both in Britain and internationally.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga