Tervisega hädas Tomingas: viimased 48 tundi on olnud täielik piin | Laskesuusatamine

2221923hb9d3t24

Tervisega hädas olev laskesuusataja Roland Tomingas on viimased 48 tundi läbi elanud tõelise piinapinge. Eesti spordimaailmas tuntud sportlane on silmitsi tõsiste tervisemuredega, mis on jätnud tema tulevikku küsimärgi. Tomingas on võidelnud nii füüsiliste kui ka vaimsete väljakutsetega ning tema lugu on saanud hoogsalt kaasa elavate fännide jaoks südamlikuks teemaks. Lähemalt saate lugeda Tomingase võitlustest ja tema tuleviku väljavaadetest laskesuusatamise maailmas.

Eesti naistel Anterselva MK-etapi uudsel lühikesel tavadistantsil kõige paremini ei läinud, kui Susan Külm oli 57., terviseprobleemidega maadelnud Tuuli Tomingas 70. ning Hanna-Brita Kaasik 78.

“Väga suure küsimärgi all oli, kas sõidan üldse lõpuni, aga sõidu keskel oli selge, et oksepeatust teha ei ole vaja,” tõdes nelja tiiru peale kuus möödalasku teinud Tomingas. “Läksin täna laskmise peale välja, tundsin end tiirudes hästi, minget pinget ei olnud. Ma ei tea, miks need trahvid tulid.”

“Viimased 48 tundi on olnud täielik piin, eelnevate päevadega on täna juba väga palju parem,” ütles Tomingas. “Annab lootust, et läheb paremaks. Kolmapäeval tekkis meeletu seljavalu ja poole trenni pealt oli vaja lihtsalt arsti juurde joosta. Hiljem selgus, et ilmselt on lihasspasm väga kahtlases kohas, tõsiselt häirib elu. Esimesel päeval ei saanud istuda ega astuda, isegi hingata oli valus. Õnneks on meie füsioterapeut kõvasti vaeva näinud ja seisu kõvasti paremaks saanud.”

Susan Külm läbis esimese tiiru möödalaskudeta, aga eksis järgnenud kolme tiiru peale kokku neljal korral. Karjääri esimese etapivõidu teeninud šveitslannale Lena Häcki-Grossile kogunes lõpuks kaotust 5.14.

“Esimene lamadestiir oli väga hea, tuul oli tagant ja ega ma otseselt parandusi teha ei osanud. Indrek [Tobreluts] on meile alati öelnud, et kui ei oska, siis ära tee. Püstitiirus oli viimane selgelt oma viga, teine lamadestiir: see on minu jaoks müstika. Sain rajalt info oma esimese lamadestiiru kohta, tegin selle järgi õiged korrektuurid, aga millegipärast jäid kaks esimest märki üles. Viimane püsti oli jälle pigem enda väsimuse pealt tekitatud rapsimine,” iseloomustas Külm enda võistlust.

Loe rohkem:  TÄNA OTSE | Kuidas läheb Eesti meestel hooaja viimases sprindisõidus? | Laskesuusatamine

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Tervisega hädas Tomingas on läbi elanud äärmiselt keerulised viimased 48 tundi. Laskesuusatamises on tervis ülioluline ning Tomingase füüsiline seisund on kindlasti mõjutanud tema võistlustulemusi. Kuid see on ka osa spordist – vigastused ja terviseprobleemid võivad olla lahutamatuks osaks sportlase karjäärist. Loodame, et Tomingas taastub kiiresti ja suudab peagi tagasi tulla tugevamana kui kunagi varem. Eesti fännid seisavad tema selja taga ja toetavad teda sel raskel perioodil.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga